Την ανάγκη να υπάρξει προσωπική παρέμβαση του Υπουργού ΠΕ.Κ.Α. κ. Ευ.Λιβιεράτου για την επίσπευση των διαδικασιών και την έγκριση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου (από κοινού με την τροποποίηση της Ζ.Ο.Ε.), σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος Βόλου, επισημαίνει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε υπόμνημά του προς τον κ. Λιβιεράτο , το οποίο απευθύνεται επίσης στον αναπληρωτή Υπουργό ΠΕ.Κ.Α Στ.Καλαφάτη και στον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σ.Αλεξιάδη.

Όπως είναι γνωστό, το θέμα είχε συζητηθεί ανάμεσα στον κ. Λιβιεράτο και τον κ. Σκοτινιώτη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στις 26 Ιουλίου, με τον Δήμαρχο του Βόλου να επισημαίνει την τεράστια σημασία για την περιοχή, της προώθησης του τροποποιημένου σχεδίου Π.Δ. από κοινού με την τροποποίηση της Ζ.Ο.Ε., και τον Υπουργό ΠΕ.Κ.Α. να διαβεβαιώνει ότι θα ενδιαφερθεί προσωπικά ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία έγκρισης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου.
Ο κ.Σκοτινιώτης επανέρχεται στο θέμα τονίζοντας χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του ότι, παρά την πάροδο αρκετών μηνών και τη θετική στάση του Υπουργού, δεν υπάρχει εξέλιξη σε αυτό το κορυφαίας προτεραιότητας για την περιοχή μας ζήτημα. «Επισημαίνουμε ότι πέραν της αυτοτελούς σημασίας που έχει η έγκριση του Ρ.Σ.Β., και μάλιστα από κοινού με την τροποποίηση της Ζ.Ο.Ε., αποκτά και πρόσθετη σημασία από το γεγονός ότι έχει παγώσει η  διαδικασία αναθεώρησης και τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βόλου - έργου ενταγμένου στο ΕΣΠΑ - το οποίο εξελίσσεται παράλληλα, προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις από το Ρ.Σ.Β.». 
Στο υπόμνημα γίνεται αναλυτική αναφορά στις ενέργειες και πρωτοβουλίες του Δήμου Βόλου από τις 17.5.2011, οπότε παρέλαβε το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, μέχρι και σήμερα. Συγκεκριμένα, μετά από εκτεταμένη δημόσια διαβούλευση και καθολική, σχεδόν συναίνεση, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, σε ειδική συνεδρίαση, παρουσία των Βουλευτών του Νομού και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, εξέδωσε την υπ’ αρ. 530/2011 απόφαση με συγκεκριμένες παρατηρήσεις στο σχέδιο Π.Δ.
Στο πλαίσιο της προώθησης και της τροποποίησης του σχεδίου Π.Δ. που αποστάλθηκε στο Δήμο, ακολούθησαν συγκεκριμένες συναντήσεις με τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ν.Σηφουνάκη, καθώς και με τον τότε Υπουργό κ. Γ.Παπακωνσταντίνου. Μετά από σχετικές συνεννοήσεις, ο Δήμος Βόλου ανέλαβε την επανασύνταξη του σχεδίου, ενσωματώνοντας τις παρατηρήσεις και προτάσεις και των Δήμων Αλμυρού και Ρ. Φεραίου, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στις 23.1.2012 ο Δήμος απέστειλε στο ΥΠΕΚΑ το νέο σχέδιο Π.Δ. μαζί με τις συνοδευτικές αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, όπως επίσης σχέδια, τεχνικές εκθέσεις κλπ.
Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΚΑ και θεωρώντας την τροποποίηση της Ζ.Ο.Ε ως μείζον, για το Ρ.Σ.Β., θέμα, ο Δήμος Βόλου ανέλαβε να καταθέσει και συγκεκριμένη αιτιολογημένη πρόταση τροποποίησης της Ζ.Ο.Ε. Για το λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε την υπ’ αρ. 215/2012 απόφαση – γνωμοδότηση για την τροποποίηση της ΖΟΕ, με αποτύπωση αυτής σε χάρτες και διαγράμματα, προκειμένου η τροποποίηση αυτή να προωθηθεί από κοινού με το σχέδιο Π.Δ. του Ρ.Σ.Β. στο ΣτΕ για επεξεργασία, σε ένα ενιαίο Π.Δ.
Μετά από την επεξεργασία των προτάσεων του Δήμου από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ, έγινε γνωστό ότι η πρόταση του σχεδίου Π.Δ. (με την τροποποίηση της Ζ.Ο.Ε) είχε ήδη προωθηθεί από τις επιβλέπουσες μηχανικούς, στη Δ/ση Νομοθετικού Έργου του Υπουργείου, πριν από τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.
Ακολούθησε, μετά την ανάληψη καθηκόντων από την νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, η συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον κ. Λιβιεράτο τον περασμένο Ιούλιο, κατά την οποία επισημάνθηκε η τεράστια σημασία για την περιοχή, της προώθησης του τροποποιημένου σχεδίου Π.Δ. από κοινού με την τροποποίηση της Ζ.Ο.Ε., καθώς και η ανάγκη επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών.
Το σημερινό υπόμνημα για το θέμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου κοινοποιείται επίσης στους Βουλευτές Μαγνησίας, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.17
Δύση: 17.08
Σελήνη
20 ημερών
1815
Υπογραφή συνθήκης στο Παρίσι, με την οποία συστήνονται τα "Ηνωμένα κράτη των Ιονίων Νήσων".
1821
Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες, υπό τον Γεώργιο Βαρνακιώτη, απελευθερώνουν την Άρτα.
1827
Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στο Τρικέρι.
1828
Ο φρούραρχος της Άμφισσας Μεχμέτ μπέης Δεβόλης παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.
1904
Ανταρτικό σώμα 40 ανδρών, υπό τον Ανθλγό Γεώργιο Τσόντο (Βάρδα) περνά την ελληνοτουρκική μεθόριο κοντά στο Αγιόφυλλο της Θεσσαλίας.
1912
Επίθεση Τουρκαλβανών κατά Ελλήνων της Χειμάρρας.
1940
Εκδιώκονται από τον Ελληνικό Στρατό και οι τελευταίοι Ιταλοί που είχαν εισχωρήσει στα ελληνικά εδάφη.
1973
Αιματηρή καταστολή της εξεγέρσεως στο Πολυτεχνείο κατά της δικτατορίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»