Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην υπο-χρηματοδότηση και την υπό-στελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου, που οδηγούν σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στη συνεδρίαση της Παρασκευής 28.9.12, εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στη σημερινή του συνεδρίαση  διαπίστωσε ότι το Νοσοκομείο Βόλου είναι σε πορεία υποβάθμισης λόγω της δραστικής μείωσης της χρηματοδότησης από την 5η ΥΠΕ, η οποία εξ αιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και του μνημονίου στερεί ζωτικούς πόρους από το Ίδρυμα, με αποτέλεσμα την καταβαράθρωση του επιπέδου της περίθαλψης του λαού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θεωρεί ότι, για να μην επιδεινωθεί η ήδη κακή λειτουργία του Νοσοκομείου, θα πρέπει:
α) Η 5η ΥΠΕ να αυξήσει τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Βόλου με κριτήρια αναλογικότητας στη βάση της δυναμικότητάς του.
β) Για να σταματήσει η κατρακύλα του Ιδρύματος, το Υπουργείο θα πρέπει επειγόντως να αναπληρώσει τις κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα λόγω αποχωρήσεων και να καταργήσει άμεσα την αναλογία 1/10 στις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
γ) Να επιτρέψει άμεσα την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών και να ζητηθεί από την Διοίκηση να ενεργοποιήσει την δυνατότητα απόσπασης ειδικών γιατρών στα πλαίσια της 5ης ΥΠΕ.
δ) Να υποχρεωθεί η διοίκηση να καταργήσει άμεσα τα 5 ευρώ που παράνομα χρεώνεται στα επείγοντα όπως έχει ζητήσει με παλαιότερη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
ε) Να ζητηθεί από την διοίκηση να πάψει να είναι αποκομμένη από τους εργαζόμενους και τα θεσπισμένα υπηρεσιακά και επιστημονικά όργανα και τέλος να σταματήσουν οι διώξεις και η διαπόμπευση των εργαζομένων από τη μεριά της.
Να δεσμευτεί η 5η ΥΠΕ και το Υπουργείο ότι θα βρουν άμεσα την αρμόζουσα λύση γι’ αυτό το θέμα που ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"