Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση έργων που πρόκειται να υποβληθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΚΑΠΕ-12403 «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές «Κοινότητες» - Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης» προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Αλμυρού. Σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος καθορίστηκαν οι μελέτες και τα έργα τα οποία πρόκειται να υποβληθούν στο εν λόγω πρόγραμμα.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Συνεργαζόμαστε με το Δήμο Αλμυρού μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να εντάξουμε νέα έργα και μελέτες, τα οποία είναι αναγκαία για τον τόπο. Με συνέργεια και συνοχή μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες προγραμματίζοντας έργα ουσίας για την περιοχή».
Απ’ την πλευρά του ο κ. Ε. Χατζηκυριάκος δήλωσε: «Στόχος μας με την υλοποίηση αυτής της πρότασης είναι η κοινότητα Ανάβρας και κατ’ επέκταση ο Δήμος Αλμυρού να αποτελέσουν μια περιβαλλοντικά φιλική περιοχή, ενεργειακά αυτόνομη, χωρίς ρύπους που θα αξιοποιεί όλα εκείνα τα φυσικά στοιχεία, που μπορούν να παράγουν ενέργεια. Τόσο με την αιρετή Περιφέρεια όσο και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τρέχουμε και άλλα προγράμματα προς την κατεύθυνση αυτή και την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο Δήμο μας. Αν και έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, μέσα από τη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους άλλους φορείς ευελπιστούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Με την παρούσα προγραμματική σύμβαση καθορίζονται το πλαίσιο και οι όροι της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των έργων που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΚΑΠΕ - -12403 «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές «Κοινότητες» - Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης» και θα αφορούν στην Τοπική Κοινότητα Ανάβρας του Δήμου Αλμυρού Ν. Μαγνησίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.16
Δύση: 18.08
Σελήνη
28 ημερών
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον ποταμό Προύθο και εισέρχεται στο έδαφος της Μολδαβίας.
1841
Κηρύσσεται επανάσταση στα Σφακιά της Κρήτης.
1897
Μάχη στην Ιεράπετρα Κρήτης.
1943
Ιδρύεται στην Ανατ. Μακεδονία η αντιστασιακή οργάνωση "Ένωσις Συμπολεμιστών Εθνικού Αγώνος" (ΕΣΕΑ).

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»