Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση έργων που πρόκειται να υποβληθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΚΑΠΕ-12403 «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές «Κοινότητες» - Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης» προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Αλμυρού. Σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος καθορίστηκαν οι μελέτες και τα έργα τα οποία πρόκειται να υποβληθούν στο εν λόγω πρόγραμμα.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Συνεργαζόμαστε με το Δήμο Αλμυρού μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να εντάξουμε νέα έργα και μελέτες, τα οποία είναι αναγκαία για τον τόπο. Με συνέργεια και συνοχή μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες προγραμματίζοντας έργα ουσίας για την περιοχή».
Απ’ την πλευρά του ο κ. Ε. Χατζηκυριάκος δήλωσε: «Στόχος μας με την υλοποίηση αυτής της πρότασης είναι η κοινότητα Ανάβρας και κατ’ επέκταση ο Δήμος Αλμυρού να αποτελέσουν μια περιβαλλοντικά φιλική περιοχή, ενεργειακά αυτόνομη, χωρίς ρύπους που θα αξιοποιεί όλα εκείνα τα φυσικά στοιχεία, που μπορούν να παράγουν ενέργεια. Τόσο με την αιρετή Περιφέρεια όσο και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τρέχουμε και άλλα προγράμματα προς την κατεύθυνση αυτή και την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο Δήμο μας. Αν και έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, μέσα από τη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους άλλους φορείς ευελπιστούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Με την παρούσα προγραμματική σύμβαση καθορίζονται το πλαίσιο και οι όροι της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των έργων που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΚΑΠΕ - -12403 «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές «Κοινότητες» - Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης» και θα αφορούν στην Τοπική Κοινότητα Ανάβρας του Δήμου Αλμυρού Ν. Μαγνησίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.54
Σελήνη
12 ημερών
623
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος κατατροπώνει τους Πέρσες στην Ατροπατηνή και τους αναγκάζει να εκκενώσουν την Μικρά Ασία.
1192
Επανάσταση της Κύπρου κατά των Λατίνων.
1801
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν τον νεομάρτυρα Γεώργιο από την Έφεσο.
1821
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον Γ. Μαυροκορδάτο στην Κωνσταντινούπολη.
1897
Η Τουρκία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Ελλάδος.
1944
Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 270 κατοίκους της κοινότητος Κλεισούρας της Καστοριάς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!