Στον Κ. Αγοραστό και την Ρ. Καραλαριώτου

Τα ζητήματα  που «καίνε» τους πολύτεκνους, με κυριότερα  την περικοπή και ουσιαστική κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, την εξοντωτική φορολόγηση αλλά και την αδυναμία τους να σπουδάσουν τα παιδιά τους μακρυά από τον τόπο κατοικίας τους, μετέφεραν χθες το πρωί στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου τα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Λάρισας , συμμετέχοντας στη γενική χθεσινή απεργία. Οι πολύτεκνοι, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Νικ. Τσόγια διαμαρτύρονται διότι, όπως τόνισαν, «Η Κυβέρνηση, αντί να σημάνει συναγερμό για την ανατροπή της εφιαλτικής κατάστασης της υπογεννητικότητας, έχει επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου επιδρομή κατά των Ελλήνων πολυτέκνων, τους οποίους πλήττει ανελέητα, καταργώντας κάθε μέτρο – ακόμη και αυτά που δεν είχαν οικονομικό κόστος – που αποτελούσε δημογραφικό κίνητρο και οδηγούσε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να αποκτούν  παιδιά».
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των πολυτέκνων και ανέφερε χαρακτηριστικά: « Στηρίζοντας την πολύτεκνη οικογένεια στηρίζουμε τη συνοχή της κοινωνίας και χτυπάμε την υπογεννητικότητα. Τα μέτρα πρέπει να είναι δίκαια και όχι μέτρα εξάντλησης της οικογένειας, να μην ξεπερνάν τις δυνάμεις αντοχής και να μην δημιουργούν μια αναπάντεχη συμφορά. Η υπερφορολόγηση δημιουργεί αντιπαλότητα κράτους και πολίτη.»
Η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι δυστυχώς η χώρα μας γερνά. Οι πολύτεκνοι, με τα τέσσερα, πέντε ή και τα πολύ περισσότερα παιδιά, προσφέρουν ζωή και δύναμη στον τόπο μας. Είναι καθήκον της Πολιτείας να τους στηρίξει σε αυτή την τόσο αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλλουν και όχι να τους «χτυπά» με οριζόντιες περικοπές, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν κάποια κριτήρια και χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία, διότι  έτσι μόνο στην εξαθλίωση τους οδηγεί.
Οι πολύτεκνοι χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση  γιατί απλά έχουν  ιδιαίτερα καθημερινά προβλήματα και πρακτικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν, από το ότι χρειάζονται περισσότερο χώρο για να  κοιμηθούν μέχρι το ότι στο καθημερινό τραπέζι απαιτείται μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού.
Η ανάγκη να στηρίξουμε τους πολύτεκνους σήμερα καθίσταται πιο επιτακτική  από ποτέ, αν λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας το γεγονός ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δυστυχώς ολοένα και περισσότερα νέα ζευγάρια διστάζουν να κάνουν παιδί και ολοένα και περισσότερες οικογένειες  αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό  την απόφαση να κάνουν δεύτερο ή τρίτο παιδί».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.54
Σελήνη
12 ημερών
623
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος κατατροπώνει τους Πέρσες στην Ατροπατηνή και τους αναγκάζει να εκκενώσουν την Μικρά Ασία.
1192
Επανάσταση της Κύπρου κατά των Λατίνων.
1801
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν τον νεομάρτυρα Γεώργιο από την Έφεσο.
1821
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον Γ. Μαυροκορδάτο στην Κωνσταντινούπολη.
1897
Η Τουρκία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Ελλάδος.
1944
Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 270 κατοίκους της κοινότητος Κλεισούρας της Καστοριάς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!