Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη η 12η Οικολογική Καρδίτσας η οποία ήταν αφιερωμένη στη βιολογική παραγωγή και την κοινωνική της διάσταση και  οργανώθηκε από την ΟικόΣφαιρα, με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας,  το Δήμο Καρδίτσας  τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, το Γεωπονικό Σύλλογο, το Σύλλογο Φίλων Φυσικής Διαβίωσης και Υγιεινής Διατροφής, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, το Σύλλογο Δασολόγων, την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΕΛΓΟ Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Καρδίτσας (πρ. ΚΕΓΕ), το Europe Direct Καρδίτσας και την ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.
Από την Πέμπτη 20 του μήνα που ξεκίνησε και μέχρι την τελευταία ημέρα, η Εκθεσιακή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και υλικού οικολογικών δραστηριοτήτων,  που λειτούργησε στο Παυσίλυπο, προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από ολόκληρη την Ελλάδα.
Μικροί και μεγάλοι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την αξία των βιολογικών προϊόντων από τους ίδιους τους παραγωγούς και έτσι μπόρεσαν να κατανοήσουν ακόμη καλύτερα ότι η οικολογία είναι στάση ζωής.
Μεγάλη, όμως, υπήρξε, η ανταπόκριση του κόσμου και για τις παράλληλες εκδηλώσεις που περιλάμβανε το πρόγραμμα της διοργάνωσης.
Ξεχώρισε η ημερίδα με θέμα «Καλλιεργήστε το μέλλον … βιολογικά» που έλαβε χώρα στην αίθουσα της ΠΕΔ (πρ. ΤΕΔΚ) και η οποία περιλάμβανε ένα πλήθος από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για την βιολογική γεωργία και την αναγκαιότητα της προώθησής της.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, έγιναν τα εξής:
- Λούνα Παρκ : Εκπαιδευτική – ψυχαγωγική δραστηριότητα για μικρά παιδιά. Με υπεύθυνη την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.
- Περιβαλλοντικό παιχνίδι με θέμα «Τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν για την Προστασία και την Οικονομία της Φύσης». Με υπεύθυνη την Αναστασία Μαρκαντώνη, Περιβαλλοντολόγο.
- Δραστηριότητες για όλα τα παιδιά (μικρά και μεγάλα!) με εναέρια περάσματα (Flying Fox, Tarzan κ.α.), επίδειξη Τεχνικών Μονού Σκοινιού (Ανάβαση – Κατάβαση), παράλληλη προβολή φωτογραφιών και ταινιών και ενημέρωση για τις δραστηριότητες στο βουνό από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) και τον Σπηλαιολογικό Όμιλο Καρδίτσας (ΣΟΚ)
- Ομιλία με θέμα «Η τέχνη του βιολογικού κρασιού : Από την καλλιέργεια της γης στην καλλιέργεια της γεύσης», με ομιλητή τον κ.  Θανάση Καραθάνο, Οινολόγο – Βιοκαλλιεργητή.
- «Άξιον εστί το φως» - Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από την χορωδία του 4ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Καρδίτσας, υπο τη Διεύθυνση του κ. Γιάννη Μπάτρα.
- Εκπαιδευτική δράση με θέμα :  «Έκτακτη είδηση : Ομάδα παιδιών προσγειώνεται στον πλανήτη της Βιολογικής Γεωργίας» - Παιχνίδια ρόλων με στόχο την ανακάλυψη της Βιολογικής Γεωργίας. Υπεύθυνες : Χαβρουζά Γιάννα, Ράγκου Παναγιώτα, Ζάχου Ασπασία.
- Εργαστήριο με θέμα «Παρασκευή σαπουνιού με φυσικό τρόπο», με υπεύθυνο τον  κ. Δημήτρη Κωτίνα.
- Ομιλία με θέμα : «Βιταμίνες και Ένζυμα – Η σημασία στη διατροφή», από τη χημικό κ. Μιχαέλα Βόβες.
- Ομιλία – Εργαστήριο με θέμα : «Θεραπεία με σιταρόχορτο και ζωντανές τροφές», από τον κ. Σωκράτη Βασιλάκο, Γεωπόνο – Βιοκαλλιεργητή
- Ομιλία με θέμα : Αποανάπτυξη, μια απάντηση στην Κρίση», από την κ. Γιάννη Μπίλα, Εκπαιδευτικό – Βιοκαλλιεργητή.
- Ομιλία με θέμα : «Φυσική αντιμετώπιση άγχους και κατάθλιψης», από τον κ. Αναστάσιο Σπυρίδη, Διαπιστευμένο Σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφής και Ανθοϊαμάτων Bach – Φυσιογνώστης
- Θεατρική παράσταση με τίτλο : «ΟΔΟΣ ΠΑΓΩΝΙΩΝ», από το Τέχνης Παίδευσις Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας. Σκηνοθεσία  : Σπύρος Μπουντούρης
- Προβολές ταινιών περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και video art από το Φεστιβάλ Πάτρας στην πίσω αυλή του Παυσιλύπου
- Μουσική βραδιά με ρετρό και τζαζ μουσική με το μουσικό σχήμα Vin Doux
- Ζωγραφική για παιδιά με θέμα «Αγαπώ τη Φύση και Δημιουργώ», με υπεύθυνη την κ. Κατερίνα Καραγιάννη, Ζωγράφο
- Στρογγυλό ενημερωτικό τραπέζι με θέμα «Εκπαίδευση και ενημέρωση για βιώσιμη γεωργία», από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου
- Εργαστήριο – ομιλία με θέμα «Παρασκευή ενεργών μικροοργανισμών και χρήση τους στη Γεωργία, Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία, Νοικοκυριό και αλλού», με υπεύθυνη την κ. Κωνσταντίνα Ζαφειροπούλου
- «Η μετάλλαξη του Καραγκιόζη» - Θέατρο Σκιών με τον Μάκη Χάρμπα
- Επίσης, πραγματοποιήθηκε «ΣΚΑΚΙ για παιδιά και μεγάλους», με υπεύθυνους φορείς τον Σκακιστικό Όμιλο Παλαμά και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας.

Ήταν ένα τετραήμερο πολύ δημιουργικό και η εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου απέδειξε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη βιολογική γεωργία και τα βιολογικά προϊόντα, αρκεί να υπάρχουν και τα κατάλληλα κίνητρα.
Και αυτή ακριβώς είναι και η «αποστολή» της Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας η οποία είναι η μοναδική που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα ανελλιπώς και αδιάκοπα και πάντα με την καταλυτική βοήθεια των εθελοντών που συμμετέχουν σε αυτή.
Η Οργανωτική Επιτροπή ανανεώνει το «ραντεβού» της μαζί σας για του χρόνου, στην 13η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας η οποία θα πραγματοποιηθεί από 19 μέχρι 22 Σεπτέμβρη 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.22
Δύση: 18.03
Σελήνη
24 ημερών
1914
Ο Συνταγματάρχης Κοντούλης εκκενώνει την Ερσέκα και την παραδίδει στους Αλβανούς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»