Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Ν . Καρδίτσας χαιρετίζει  με ενθουσιασμό τους εκατοντάδες απεργούς–διαδηλωτές του νομού μας που συμμετείχαν στην χθεσινή μεγαλειώδη διαδήλωση – στη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ - στην Καρδίτσα. Είναι καθαρό πια πως ο λαός αρχίζει να οργανώνεται και αντιστέκεται στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που αντιμετωπίζει. Η πλατεία ήταν γεμάτη κι αυτό δίνει μια καινούργια και βάσιμη ελπίδα για ν΄ ανατραπούν τα  σχέδια τρόικας και τρικομματικής συγκυβέρνησης. Μιας συγκυβέρνησης που ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα νέο ακόμα σκληρότερο πακέτο μέτρων που θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην κοινωνία, καθώς ανατρέπονται κατακτήσεις δεκαετιών,  διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις και εκποιείται σε τιμή ευκαιρίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο η δημόσια περιουσία. Το μόνο που μπορεί ν΄ανατρέψει τους σχεδιασμούς αυτούς και τους εμπνευστές τους είναι ένα ισχυρό μαζικό κίνημα. Οι αγώνες του λαού μπορούν να δώσουν μια καινούργια προοπτική «στην αγωνία αυτού του τόπου για ζωή».
Απόλυτα ικανοποιημένα δήλωναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην διαδήλωση όσο και απ΄ τη μαζικότητα του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η συμμετοχή του κόσμου έδωσε το στίγμα για την αρχή του αγώνα του κόσμου της εργασίας απέναντι στους δυνάστες του. Η συλλογική δράση από δω και μπρος είναι το νούμερο ένα ζητούμενο. Η χθεσινή απεργία μπορεί να γίνει η  νέα αφετηρία για τους αγώνες που η ιστορική ανάγκη απαιτεί. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να μπούν στο προσκήνιο και ν΄ ανατρέψουν τις πολιτικές κατεδάφισης της κοινωνίας, ν΄ ανατρέψουν τις μνημονιακές πολιτικές και να ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη πολιτική που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας. Τα νέα μέτρα που θα γυρίσουν το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω και θα μας εξαθλιώσουν δεν πρέπει να περάσουν. Είναι αγώνας δίκαιος και πρέπει να νικήσουμε.
«Για το ψωμί, το δίκιο, την αλήθεια, ίσως και να μη φτάνει μια ζωή. Μα τη ζωή μου την ένιωσα ζωή μες στον αγώνα, αδέλφια», γράφει ο Τίτος Πατρίκιος.
Ας αρχίσουμε πάλι να ζούμε.
Το προσεχές διάστημα είναι κρίσιμο, θα μείνουμε στις επάλξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.54
Σελήνη
12 ημερών
623
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος κατατροπώνει τους Πέρσες στην Ατροπατηνή και τους αναγκάζει να εκκενώσουν την Μικρά Ασία.
1192
Επανάσταση της Κύπρου κατά των Λατίνων.
1801
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν τον νεομάρτυρα Γεώργιο από την Έφεσο.
1821
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον Γ. Μαυροκορδάτο στην Κωνσταντινούπολη.
1897
Η Τουρκία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Ελλάδος.
1944
Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 270 κατοίκους της κοινότητος Κλεισούρας της Καστοριάς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!