Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Ν . Καρδίτσας χαιρετίζει  με ενθουσιασμό τους εκατοντάδες απεργούς–διαδηλωτές του νομού μας που συμμετείχαν στην χθεσινή μεγαλειώδη διαδήλωση – στη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ - στην Καρδίτσα. Είναι καθαρό πια πως ο λαός αρχίζει να οργανώνεται και αντιστέκεται στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που αντιμετωπίζει. Η πλατεία ήταν γεμάτη κι αυτό δίνει μια καινούργια και βάσιμη ελπίδα για ν΄ ανατραπούν τα  σχέδια τρόικας και τρικομματικής συγκυβέρνησης. Μιας συγκυβέρνησης που ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα νέο ακόμα σκληρότερο πακέτο μέτρων που θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην κοινωνία, καθώς ανατρέπονται κατακτήσεις δεκαετιών,  διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις και εκποιείται σε τιμή ευκαιρίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο η δημόσια περιουσία. Το μόνο που μπορεί ν΄ανατρέψει τους σχεδιασμούς αυτούς και τους εμπνευστές τους είναι ένα ισχυρό μαζικό κίνημα. Οι αγώνες του λαού μπορούν να δώσουν μια καινούργια προοπτική «στην αγωνία αυτού του τόπου για ζωή».
Απόλυτα ικανοποιημένα δήλωναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην διαδήλωση όσο και απ΄ τη μαζικότητα του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η συμμετοχή του κόσμου έδωσε το στίγμα για την αρχή του αγώνα του κόσμου της εργασίας απέναντι στους δυνάστες του. Η συλλογική δράση από δω και μπρος είναι το νούμερο ένα ζητούμενο. Η χθεσινή απεργία μπορεί να γίνει η  νέα αφετηρία για τους αγώνες που η ιστορική ανάγκη απαιτεί. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να μπούν στο προσκήνιο και ν΄ ανατρέψουν τις πολιτικές κατεδάφισης της κοινωνίας, ν΄ ανατρέψουν τις μνημονιακές πολιτικές και να ανοίξουν το δρόμο για μια άλλη πολιτική που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας. Τα νέα μέτρα που θα γυρίσουν το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω και θα μας εξαθλιώσουν δεν πρέπει να περάσουν. Είναι αγώνας δίκαιος και πρέπει να νικήσουμε.
«Για το ψωμί, το δίκιο, την αλήθεια, ίσως και να μη φτάνει μια ζωή. Μα τη ζωή μου την ένιωσα ζωή μες στον αγώνα, αδέλφια», γράφει ο Τίτος Πατρίκιος.
Ας αρχίσουμε πάλι να ζούμε.
Το προσεχές διάστημα είναι κρίσιμο, θα μείνουμε στις επάλξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.16
Δύση: 18.08
Σελήνη
28 ημερών
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον ποταμό Προύθο και εισέρχεται στο έδαφος της Μολδαβίας.
1841
Κηρύσσεται επανάσταση στα Σφακιά της Κρήτης.
1897
Μάχη στην Ιεράπετρα Κρήτης.
1943
Ιδρύεται στην Ανατ. Μακεδονία η αντιστασιακή οργάνωση "Ένωσις Συμπολεμιστών Εθνικού Αγώνος" (ΕΣΕΑ).

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»