Την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του για το σχολικό έτος 2012 – 2013 πραγματοποίησε σήμερα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που υποδέχθηκε τους μαθητές της Δ’ Δημοτικού του 22ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, οι οποίοι «μυήθηκαν» στα μυστικά της ασφαλούς αστικής μετακίνησης. Ταυτόχρονα έγινε η παρουσίαση του Πάρκου στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, στη διάρκεια της οποίας Δήμαρχος κ. Κ. Τζανακούλης τόνισε ότι φιλοδοξία του Δήμου είναι και φέτος να προσφερθούν υπηρεσίες εκπαίδευσης στις αστικές μετακινήσεις στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, με άμεσο στόχο τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς στο μέλλον. «Επιδίωξη μας είναι να διδαχθεί το παιδί την περίοδο που διαπλάθει την προσωπικότητα του, τα βασικά στοιχεία των αστικών μετακινήσεων, τους βασικούς κανόνες του ΚΟΚ, τη χρήση των δρόμων με σεβασμό στους υπόλοιπους και το περιβάλλον και βεβαίως την κίνηση σε δρόμους και πεζόδρομους».

Φιλοδοξούμε να εκπαιδεύσουμε όλους τους μαθητές και προσδοκούμε αποτελέσματα στην πράξη, με την αλλαγή της οδικής συμπεριφοράς των οδηγών και πεζών, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και τόνισε ότι πρόπερσι έγιναν οδηγοί τα πρώτα παιδιά που «εκπαιδεύτηκαν» στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. «Υπολογίζουμε ότι η παρουσία τους στους δρόμους θα προκαλέσει ένα «κίνημα» περισσότερο συνειδητοποιημένων οδηγών και πεζών, θα δημιουργήσει μια νέα αντίληψη αστικών μετακινήσεων και θα βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης συνολικά στην πόλη μας» κατέληξε.

Παρόντες στην χθεσινή παρουσίαση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ήταν επίσης η αντιδήμαρχοι Σπ. Μπαρμπούτης και Δ. Μάντζαρη, η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου κ. Β. Οικονόμου, ο εθελοντής σχολικός τροχονόμος Γ. Νικολαϊδης, το στέλεχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου κ. Κ. Κωστακόπουλος και η ομάδα εργασίας εθελοντών Γ. Γκάγκας και Ελ. Πρώιμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.23
Δύση: 18.02
Σελήνη
24 ημερών
1795
Ο νεομάρτυρας Θεόδωρος από την Κωνσταντινούπολη απαγχονίζεται από τους Τούρκους στην Μυτιλήνη.
1826
Τρία Μεσολογγίτικα πλοία τρέπουν σε φυγή 32 τουρκικά.
1907
Δολοφονείται από τους Βουλγάρους ο Μακεδονομάχος Βαρθολομαίος Προσαλέντης.
1908
Δολοφονείται από τους Βουλγάρους στον Νικήτα Χαλκιδικής ο Μακεδονομάχος Ευάγγελος Λύκας.
1914
Αρχίζει η αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από τη Βόρειο Ήπειρο.
1919
Το 7ο ΣΠ καταλαμβάνει την πόλη Νικολάιεφ της Μεσημβρινής Ρωσίας.
1957
Μάχη στο Πελένδριο της Κύπρου, όπου έπεσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Δημήτριος Χριστοδούλου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»