Το θέμα της αναστολής λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Σοφάδων συζητήθηκε ως έκτακτο θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Δημάρχου με την οποία καταδικάζεται η οριζόντια και χωρίς κριτήρια κατάργηση των Δημοσίων Υπηρεσιών στο Νομό μας.  
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι :
« Τα τελευταία χρόνια το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων της ελληνική περιφέρειας δέχεται απανωτά και επαναλαμβανόμενα πλήγματα.  Σημαντική παράμετρο στην αρνητική αυτή εξέλιξη αποτελούν οι καταργήσεις των δημοσίων υπηρεσιών. Το φαινόμενο πλέον μοιάζει με τυφώνα που σαρώνει τα χωριά μας δημιουργώντας καταστάσεις πρωτόγνωρες από γεννήσεως του ελληνικού κράτους.
Διαδοχικά τα τελευταία χρόνια καταργηθήκαν ή υποβαθμίστηκαν υπηρεσίες όπως ο ΟΤΕ, οι Τράπεζες, οι σχολικές μονάδες, το γραφείο εκπαίδευσης, το ΙΚΑ, το ΕΛΤΑ, τα αγροτικά ιατρεία, η  Δ.Ο.Υ.
Μετά τις εξελίξεις αυτές στην επαρχία έμεινε  η απουσία του κράτους. Έμεινε  η ταλαιπωρία των πολιτών. Έμεινε  η απογοήτευση όλων όσων ζούμε εδώ και βιώνουμε έναν συνεχόμενο και αδιάκοπο μαρασμό που έχει άμεση και αρνητική επίπτωση στις ζωές μας, στις περιουσίες μας, στο μέλλον του τόπου μας.
Η αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου που επί δεκαετίες πολλοί ευαγγελίζονταν και υπόσχονταν όχι μόνο δεν ήρθε ποτέ αλλά οπισθοχωρεί ολοταχώς στην αλήστου μνήμης εποχής όπου οι αρχές της υπαίθρου αποτυπώνονταν στο πρόσωπο του παπά, του Προέδρου, του δασκάλου και του χωροφύλακα. Σήμερα βέβαια είναι χειρότερα τα πράγματα αφού ούτε δάσκαλοι υπάρχουν στα χωριά μας, ούτε αστυνομικοί.
Ζούμε πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς καταστάσεις καθώς σήμερα που οι εισφορές των πολιτών μεγαλώνουν, που οι φόροι πέφτουν με μορφή πολυβόλου, που τα εξοντωτικά χαράτσια απομυζούν τις ελληνικές οικογένειες, το κράτος ελαττώνει όλο και πιο πολύ τις υπηρεσίες του προς τους δημότες. Ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, τελικά οι δημότες μας πληρώνουν φόρους και χαράτσια περισσότερο από ποτέ άλλοτε αλλά ανταποδοτικά εισπράττουν ελάχιστες δημόσιες υπηρεσίες.
Προσπαθήσαμε και κατορθώσαμε μέχρι σήμερα να κρατήσουμε τη Δ.Ο.Υ σε λειτουργία ακόμα και όταν τον περασμένο Φλεβάρη είχε προγραμματιστεί η αναστολή της λειτουργίας της.
Οχτώ μήνες μετά όμως φαίνεται ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά . Ποιά είναι τελικά τα κριτήρια που ισχύουν στη λήψη των κυβερνητικών αποφάσεων ; Η εξοικονόμηση πόρων είναι το μόνο κριτήριο ή υπάρχουν κ άλλα  που δεν τα γνωρίζουμε ; Γιατί παρατηρείται το φαινόμενο υπηρεσίες που έκλεισαν χθες ν’ ανοίγουν σήμερα και το αντίστροφο; Με ποιο κριτήριο γίνεται αυτό ;».

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:
1.Να καταδικάσει την πρόθεση της Πολιτείας να αναστείλει τη λειτουργία  της Δ.Ο.Υ Σοφάδων
2.Να εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του διά του τύπου
3.Να ζητήσει από όλους τους Βουλευτές του Νομού να πάρουν θέση όπως έπραξαν και στο παρελθόν.
4.Να συγκροτηθεί διαπαραταξική επιτροπή η οποία θα επισκεφτεί τους Βουλευτές και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών
5.Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τους φορείς της πόλης να προχωρήσει την Παρασκευή 28/9/2012 στη συμβολική δίωρη κατάληψη της Δ.Ο.Υ Σοφάδων.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.38
Δύση: 18.50
Σελήνη
16 ημερών
1828
Μάχη στην Λομποτινά Ναυπάκτου και νίκη των Ελλήνων.
1904
Πυρπολείται μέσα στο σπίτι της, μαζί με 5 άλλους συμπολεμιστές της, η δασκάλα του χωριού Γκρήτσιστα της Γευγελής Αικατερίνη Χατζηγεωργίου.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός διανοίγει μετά από αγώνα τις διαβάσεις του Βερμίου στον άξονα Κοζάνη-Βέροια.
1914
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει τη Βόρεια Ήπειρο.
1944
Αποβιβάζονται στον Πειραιά τα πρώτα τμήματα του Ελληνικού Στρατού με πρώτο τον Ιερό Λόχο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι

Μια επιτροπή πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και έκανε γκάλοπ για το ποιος κάνει κουμάντο στην κάθε οικογένεια.
Με την απάντηση που θα έπαιρναν, θα έδιναν και το ανάλογο δώρο.
Αν για παράδειγμα έκανε κουμάντο ο άντρας του έδιναν έναν σκύλο ενώ αν έκανε η γυναίκα έδιναν μια κότα.
Μπήκαν στο πρώτο σπίτι και ρώτησαν:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
Το σκέφτηκαν για λίγο και απάντησε ο άντρας:
- «Συνήθως παίρνει τις αποφάσεις η γυναίκα μου!»
- «Μάλιστα, πάρε μια κότα!» του είπαν.
Μπήκαν στο επόμενο και ρώτησαν πάλι:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
- «Μα φυσικά εγώ!» απάντησε η γυναίκα.
- «Ωραία, πάρε μια κότα!»
Σε όσα σπίτια είχαν μπει μέχρι εκείνη την ώρα, έδιναν μόνο κότες.
Πήγαν στο τελευταίο σπίτι και είδαν έναν ψηλό, γεροδεμένο άντρα και τον ρώτησαν:
- «Ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα;»
- «Ποιος άλλος; Εγώ βέβαια, ό,τι αποφασίσω εγώ γίνεται!»
- «Μπράβο σας, κερδίσατε έναν σκύλο! Τι ράτσα τον θέλετε;»
Και λέει εκείνος:
- «Γυναίκα, τι ράτσα να πάρουμε τον σκύλο;»