Το θέμα της αναστολής λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Σοφάδων συζητήθηκε ως έκτακτο θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Δημάρχου με την οποία καταδικάζεται η οριζόντια και χωρίς κριτήρια κατάργηση των Δημοσίων Υπηρεσιών στο Νομό μας.  
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι :
« Τα τελευταία χρόνια το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων της ελληνική περιφέρειας δέχεται απανωτά και επαναλαμβανόμενα πλήγματα.  Σημαντική παράμετρο στην αρνητική αυτή εξέλιξη αποτελούν οι καταργήσεις των δημοσίων υπηρεσιών. Το φαινόμενο πλέον μοιάζει με τυφώνα που σαρώνει τα χωριά μας δημιουργώντας καταστάσεις πρωτόγνωρες από γεννήσεως του ελληνικού κράτους.
Διαδοχικά τα τελευταία χρόνια καταργηθήκαν ή υποβαθμίστηκαν υπηρεσίες όπως ο ΟΤΕ, οι Τράπεζες, οι σχολικές μονάδες, το γραφείο εκπαίδευσης, το ΙΚΑ, το ΕΛΤΑ, τα αγροτικά ιατρεία, η  Δ.Ο.Υ.
Μετά τις εξελίξεις αυτές στην επαρχία έμεινε  η απουσία του κράτους. Έμεινε  η ταλαιπωρία των πολιτών. Έμεινε  η απογοήτευση όλων όσων ζούμε εδώ και βιώνουμε έναν συνεχόμενο και αδιάκοπο μαρασμό που έχει άμεση και αρνητική επίπτωση στις ζωές μας, στις περιουσίες μας, στο μέλλον του τόπου μας.
Η αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου που επί δεκαετίες πολλοί ευαγγελίζονταν και υπόσχονταν όχι μόνο δεν ήρθε ποτέ αλλά οπισθοχωρεί ολοταχώς στην αλήστου μνήμης εποχής όπου οι αρχές της υπαίθρου αποτυπώνονταν στο πρόσωπο του παπά, του Προέδρου, του δασκάλου και του χωροφύλακα. Σήμερα βέβαια είναι χειρότερα τα πράγματα αφού ούτε δάσκαλοι υπάρχουν στα χωριά μας, ούτε αστυνομικοί.
Ζούμε πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς καταστάσεις καθώς σήμερα που οι εισφορές των πολιτών μεγαλώνουν, που οι φόροι πέφτουν με μορφή πολυβόλου, που τα εξοντωτικά χαράτσια απομυζούν τις ελληνικές οικογένειες, το κράτος ελαττώνει όλο και πιο πολύ τις υπηρεσίες του προς τους δημότες. Ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, τελικά οι δημότες μας πληρώνουν φόρους και χαράτσια περισσότερο από ποτέ άλλοτε αλλά ανταποδοτικά εισπράττουν ελάχιστες δημόσιες υπηρεσίες.
Προσπαθήσαμε και κατορθώσαμε μέχρι σήμερα να κρατήσουμε τη Δ.Ο.Υ σε λειτουργία ακόμα και όταν τον περασμένο Φλεβάρη είχε προγραμματιστεί η αναστολή της λειτουργίας της.
Οχτώ μήνες μετά όμως φαίνεται ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά . Ποιά είναι τελικά τα κριτήρια που ισχύουν στη λήψη των κυβερνητικών αποφάσεων ; Η εξοικονόμηση πόρων είναι το μόνο κριτήριο ή υπάρχουν κ άλλα  που δεν τα γνωρίζουμε ; Γιατί παρατηρείται το φαινόμενο υπηρεσίες που έκλεισαν χθες ν’ ανοίγουν σήμερα και το αντίστροφο; Με ποιο κριτήριο γίνεται αυτό ;».

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:
1.Να καταδικάσει την πρόθεση της Πολιτείας να αναστείλει τη λειτουργία  της Δ.Ο.Υ Σοφάδων
2.Να εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του διά του τύπου
3.Να ζητήσει από όλους τους Βουλευτές του Νομού να πάρουν θέση όπως έπραξαν και στο παρελθόν.
4.Να συγκροτηθεί διαπαραταξική επιτροπή η οποία θα επισκεφτεί τους Βουλευτές και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών
5.Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τους φορείς της πόλης να προχωρήσει την Παρασκευή 28/9/2012 στη συμβολική δίωρη κατάληψη της Δ.Ο.Υ Σοφάδων.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.54
Σελήνη
12 ημερών
623
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος κατατροπώνει τους Πέρσες στην Ατροπατηνή και τους αναγκάζει να εκκενώσουν την Μικρά Ασία.
1192
Επανάσταση της Κύπρου κατά των Λατίνων.
1801
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν τον νεομάρτυρα Γεώργιο από την Έφεσο.
1821
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον Γ. Μαυροκορδάτο στην Κωνσταντινούπολη.
1897
Η Τουρκία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Ελλάδος.
1944
Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 270 κατοίκους της κοινότητος Κλεισούρας της Καστοριάς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!