Εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής οι μελέτες για τη συντήρηση των κοιμητηρίων σε τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα της Αισωνίας, της Ιωλκού και της Πορταριάς. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 14.000€ και θα εκτελεστεί με εργολαβία και με απευθείας ανάθεση, έπειτα από κατάθεση προσφορών και σχετική δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου.
Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε επτά περιφερειακά κοιμητήρια, και περιλαμβάνουν συνοπτικά τα εξής:
Στο νεκροταφείο Διμηνίου θα γίνει κατασκευή περίφραξης και μεταλλικής εισόδου για την προστασία του χώρου καθώς και τοποθέτηση πλαστικής δεξαμενής ύδρευσης για την εξασφάλιση υδροδότησης του νεκροταφείου από ανεξάρτητη πηγή εκτός του κεντρικού δικτύου ύδρευσης. Στο νεκροταφείο Σέσκλου θα γίνει η τσιμεντόστρωση των διαδρόμων σύμφωνα με την εφαρμογή του υπάρχοντος σχεδίου ταφολογίου.
Στο νεκροταφείο Άνω Βόλου θα κατασκευαστεί νέο χωνευτήριο οστών, ενώ στο νεκροταφείο Ανακασιάς θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσκαφών για την εξομάλυνση του εδάφους και θα τσιμεντοστρωθούν οι κεντρικοί διάδρομοι.
Στο νεκροταφείο Πορταριάς προβλέπεται κατασκευή λιθοδομής για την υπερύψωση του τοιχίου περίφραξης, καθώς και η κατασκευή προστατευτικών μεταλλικών κάγκελων στη σκάλα που συνδέει τα δύο επίπεδα του κοιμητηρίου Στο νεκροταφείο Κατηχωρίου, θα γίνουν επιχρίσματα εξωτερικά του τοίχου περίφραξης και η κατασκευή των κεντρικών διαδρόμων με σκυρόδεμα. Τέλος, στο Νεκροταφείο Άλλης Μεριάς θα κατασκευαστεί πέτρινη βρύση που είναι αναγκαία.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την έγκριση των διαγωνισμών και προβλέπεται να διαρκέσουν δυο μήνες, θα ολοκληρωθούν δηλαδή εντός του Φθινοπώρου ώστε να ευνοηθούν από τις καιρικές συνθήκες. Με το έργο αυτό τακτοποιούνται εκκρεμότητες πολλών ετών και, πέραν του ευπρεπισμού των περιφερειακών κοιμητηρίων, διασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.22
Δύση: 18.03
Σελήνη
24 ημερών
1914
Ο Συνταγματάρχης Κοντούλης εκκενώνει την Ερσέκα και την παραδίδει στους Αλβανούς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»