Οργανωμένη πάλη για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού

Στις πρόσφατες εκλογές εκφράστηκε η λαϊκή απαίτηση ν΄ ανατραπεί η νοσηρή κατάσταση, στην οποία οδηγηθήκαμε από τα συνεχή μνημόνια και τη γενικότερη άνοδο του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη. Η λαϊκή οργή μετουσιώθηκε σε πολιτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που αντιστάθηκε  στις μνημονιακές πολιτικές και προτείνει πρακτικές και ανατρεπτικές, εφαρμόσιμες πολιτικές για να βγούμε από την κρίση και να ξαναβρούμε τη χαμένη μας προοπτική.

Στα πλαίσια ενίσχυσης της πολιτικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ που παλεύει για ορμητικές αλλαγές προς όφελος του λαού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/9/2012 η ιδρυτική λαϊκή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Καρδίτσας με εισηγητές τον Νίκο Μανιό, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τον βουλευτή Καρδίτσας Νίκο Μιχαλάκη και τον Γραμματέα του Συνασπισμού Καρδίτσας, Στέλιο Αναστασόπουλο. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνέλευση ήταν η γενικότερη πολιτική κατάσταση που βιώνουμε και οι πρακτικές αναβάθμισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον ελπιδοφόρο πολιτικό φορέα που έχει ανάγκη όλη η κοινωνία, ενώ ακολούθησαν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της νέας Συντονιστικής Νομαρχιακής Επιτροπής που θα είναι 17/μελής.
Αρχικά ο κ. Μανιός επισήμανε το φανερά στημένο σχέδιο των καπιταλιστών και της ακραίας έκφρασής τους μέσω του νεοφιλελευθερισμού, για όλο και λιγότερο κράτος και κοινωνικές δομές και την παράλληλη άνοδο και παγκυριαρχία των αγορών. Από εκεί προκύπτει και η οικονομική κρίση και τα μνημόνια. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαλάει τα σχέδια τους, γι΄αυτό και τον μάχονται λυσσαλέα, οπότε αποτελεί ανάγκη η όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του αγώνα ενάντια στις επιθέσεις τους προς όλον τον κόσμο της εργασίας , όχι μόνο της Ελλάδας ,αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.
Από την πλευρά του ο βουλευτής Ν. Μιχαλάκης έκανε λόγο για την κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε στα πλαίσια της ανθρωπιστικής κρίσης, την οποία μας ετοιμάζουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και κάλεσε σε συστράτευση όλων εναντίον τους . Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ -από τη λαϊκή ψήφο- σε δύναμη ανατροπής επιβάλλει την καθημερινή προσφορά και οργανωμένη πάλη τόσο σε επίπεδο κινητοποιήσεων όσο και ιδεολογικού αγώνα.
Τέλος ο Γραμματέας του Συνασπισμού Στ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στις διαδικασίες οργανωμένης συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε επίπεδο νομού και τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση των δομών Αλληλεγγύης στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες , αλλά και τη δημιουργία νέων.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αφού καταρτίστηκε το ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη της Συντονιστικής Νομαρχιακής Επιτροπής, ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι οι εκλογές συνεχίζονται και τη Δευτέρα 24/9 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ (Πλαστήρα 12, 3ος όροφος, τηλ. 2441040048) από 10π.μ.-1μ.μ και 6μ.μ -9μ.μ.

Υποψήφιοι Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Καρδίτσας
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΤΕΛΙΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΒΑΡΕΛΑΣ  ΒΑΪΟΣ
ΒΡΑΝΤΖΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΓΓΕΛΑ
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΠΕΡΩΝΗ ΓΙΑΝΝΑ   
ΚΑΛΤΑΠΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ ΣΟΥΛΑ
ΚΡΥΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑ ΑΝΘΟΥΛΑ
ΜΟΥΛΙΑΚΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ
ΜΠΕΜΠΕΣ     ΠΑΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ
ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΡΕΝΑ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΠΑΝΤΖΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΣΙΑΜΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΙΑΜΑΝΤΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΤΣΙΡΕΠΑ ΛΙΤΣΑ

Μέχρι  6 σταυρούς προτίμησης
17 μελής ΝΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.07
Δύση: 19.58
Σελήνη
19 ημερών
685
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος και τον διαδέχεται ο υιός του Ιουστινιανός Β΄.
1913
Μετά την ραγδαία προέλαση του Ελληνικού Στρατού, καταλαμβάνονται τα στενά της Κρέσνας, βαθειά μέσα στο βουλγαρικό έδαφος.
1920
Η Μεραρχία Σμύρνης φθάνει στην Αρκαδιούπολη (Λουλέ Μπουργκάζ), μετά από ταχεία προέλαση στην Ανατολική Θράκη.
1944
Οι Γερμανοί εκτελούν με ξιφολόγχη Έλληνες στην Σιάτιστα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».