Ξεκινά από σήμερα η υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος “Youth In Action”, με τίτλο έργου: Youth and the Environment: "Green" Skills Development, Νεολαία και Περιβάλλον: Ανάπτυξη Πράσινων Δεξιοτήτων, από τον Ελληνικό Οργανισμό Περιβάλλοντος – ΕΟΠ. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες νέοι από την Τουρκία και από την Ελλάδα θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν, να συμμετέχουν σε εργαστήρια, ομαδικές συζητήσεις, παρουσιάσεις, χρησιμοποιώντας κάθε είδους μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Οι γενικοί στόχοι του έργου βασίζονται στην προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των νέων, στην ενθάρρυνση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ τους από διαφορετικές χώρες, την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις και την κλιματική αλλαγή καθώς και στην διαμόρφωση πακέτου εκπαιδευτικών εργαλείων για την ανάπτυξη «πράσινων» δεξιοτήτων και συμπεριφορών.
Η δράση ευελπιστεί να ευαισθητοποιήσει, μέσω της ενημέρωσης και της συμμετοχής και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν «πράσινες» δεξιότητες και συμπεριφορές βάσει των οποίων θα δραστηριοποιηθούν στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Οι νέοι, κατά τη διάρκεια της δράσης, θα έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία με σκοπό να αντιληφθούν τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τους τρόπους με τους οποίους η ίδια η πολιτεία τις αντιμετωπίζει.
Την έναρξη του προγράμματος θα κάνει η πρόεδρος ΔΣ του ΕΟΠ, κ. Θέκλα Παρασκευούδη. Στην συνέχεια, ειδικοί σε περιβαλλοντικά θέματα, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι φορέων θα συμβάλλουν με τις εισηγήσεις τους στην ενημέρωση και στον προβληματισμό των συμμετεχόντων.
Ο διάλογος και η ανταλλαγή θα ενθαρρύνει την αμοιβαία κατανόηση και το σεβασμό προς τη διαφορετικότητα. Οι συμμετέχοντες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Τουρκία, θα καλλιεργήσουν την ταυτότητά τους ως πολίτες συνειδητοποιημένοι σε θέματα περιβαλλοντικής προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.eop.org.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.43
Δύση: 16.58
Πανσέληνος
627
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος συντρίβει στη Νινευί Μεσοποταμίας τον περσικό στρατό του Χοσρόη.
1803
Το ολοκαύτωμα στο Κούγκι όπου ο ιερομόναχος Σαμουήλ με 5 Σουλιώτες βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται στον αέρα.
1820
Οι Σουλιώτες επανέρχονται στην Πατρίδα τους, μετά από συμφωνία με τον Αλή Πασά, και μετέχουν στον πόλεμο μαζί του εναντίον του σουλτάνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»