Κώστας Αγοραστός: «Να συνεχίσει να λειτουργεί το σχολείο στο Ομόλιο»

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστός είχε ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας και φορείς του Ομολίου διαμαρτυρόμενοι για την ξαφνική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει το δημοτικό σχολείο του Ομολίου με εκείνο του Στομίου. Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν στον περιφερειάρχη την αγανάκτησή τους για την παράλογη και βεβιασμένη όπως την χαρακτήρισαν απόφαση του Υπουργείου, που χαρακτηρίζει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται ορισμένα θέματα απ’ την πλευρά της πολιτείας.
Όπως είναι γνωστό με απόφαση του υφυπουργού κ. Παπαθεοδώρου προβλέπεται το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Ομολίου και η συγχώνευση του με το 2θέσιο Δημοτικό Σχολείο Στομίου και τη δημιουργία ενός 4θέσιου Δημοτικού Σχολείου με έδρα το Στόμιο. Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ενώ είχαν γίνει ήδη οι απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο αίτημα των κατοίκων του Ομολίου τονίζοντας: «Σε μια περίοδο όπου καταγράφεται επιστροφή συμπολιτών μας στον πρωτογενή τομέα και την ύπαιθρο, η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να διατηρεί κοινωνικές υποδομές, όπως τα σχολεία, που είναι απαραίτητα για να ζήσει ένα νέο ζευγάρι στην περιφέρεια. Το σχολείο του Ομολίου πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί όχι μόνο για να εξυπηρετεί τις υπάρχουσες ανάγκες, αλλά και εκείνες που πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον. Η λειτουργία του σχολείου θα στείλει το μήνυμα και σε άλλες οικογένειες να εμπιστευθούν την οργανωμένη πολιτεία και να επιστρέψουν στην ύπαιθρο διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες ζωής και προοπτικές για εργασία».
Απ΄ την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να έχει ήδη γίνει στο σχολείο τοποθέτηση εκπαιδευτικών, διανομή βιβλίων, κατανομή τάξεων, να έχει  από το Δήμο η δημοπράτηση των μεταφορών των μαθητών και να αποφασίζεται ξαφνικά το κλείσιμο του σχολείου. «Αντί να δίνουμε κίνητρα στους πολίτες να παραμένουν στον τόπο τους κάνουμε τα εντελώς αντίθετα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι πρόκειται να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το αρμόδιο Υπουργείο για να θέσει το αίτημα των κατοίκων του Ομολίου.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ομολίου κ. Αθαν. Κυριάκος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Γκουτζολίκας, τα μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.κ. Αστ. Μητσιούλης και Κ. Σαρακατσάνος και ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Ομολίου κ. Αντ. Πρεμέτης

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.43
Δύση: 16.58
Σελήνη
16 ημερών
627
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος συντρίβει στη Νινευί Μεσοποταμίας τον περσικό στρατό του Χοσρόη.
1803
Το ολοκαύτωμα στο Κούγκι όπου ο ιερομόναχος Σαμουήλ με 5 Σουλιώτες βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται στον αέρα.
1820
Οι Σουλιώτες επανέρχονται στην Πατρίδα τους, μετά από συμφωνία με τον Αλή Πασά, και μετέχουν στον πόλεμο μαζί του εναντίον του σουλτάνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»