Στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού μετέβησαν οι γονείς του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων την Τετάρτη 19/9/2012 προκειμένου να συναντηθούν με το Δ/ντή του Υπουργικού Γραφείου κ. Μιχαλολιάκο Δ. και τον πολιτικό Σύμβουλο του Υπουργού κ. Λάσκαρη Άγγ. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία που πήρε η Βουλευτής κ. Σκόνδρα Ασημ. προκειμένου να βρεθεί λύση για την ομαλοποίηση της κατάστασης στα δημοτικά σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη από τους γονείς στην πόλη των Σοφάδων από την Πέμπτη 13/9/2012.
Στη συνάντηση, εκτός από την κα Σκόνδρα, συμμετείχαν τρεις εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, ένας τσιγγάνος διαμεσολαβητής, ο Δήμαρχος Σοφάδων και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τελικά, μετά από πολύωρη κουβέντα, φαίνεται ότι δρομολογήθηκε μια αποδεκτή λύση για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.
Η  οριστική πρόταση που υιοθετήθηκε από όλους και η οποία έχει και την έγκριση του Υπουργού δίνει απάντηση τόσο στην πρόθεση του Υπουργείου για τη σταδιακή ένταξη των Τσιγγάνων μαθητών όσο και στο αίτημα των γονέων για την εφαρμογή κανόνων και προϋποθέσεων στο εγχείρημα αυτό.

Συγκεκριμένα,  συμφωνήθηκε ότι σε πρώτη φάση και με πρωτοβουλία που θα αναλάβει ο Δήμαρχος Σοφάδων θα συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα αποτελείται από:
1.Τους Διευθυντές των τριών Δημοτικών Σχολείων
2.Έναν εκπρόσωπο από κάθε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
3.Το Σχολικό Σύμβουλο της οικείας εκπαιδευτικής περιφέρειας
4.Το διαμεσολαβητή Ρομά Μπαντή Αντρέα
5.Έναν δημοτικό σύμβουλο
6.Έναν εκπρόσωπο του προγράμματος που υλοποιεί το Παν/μιο Θεσσαλίας

Για θέματα που αφορούν το Γυμνάσιο Σοφάδων στην επιτροπή θα συμμετέχει και:
1.η Δ/ντρια του Γυμνασίου Σοφάδων
2.Έναν εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου

Η επιτροπή αυτή θα εξετάσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα θέσει και τις οποίες θα πρέπει να πληρούν οι μαθητές που προτείνονται για εγγραφή στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων. Βασική προϋπόθεση είναι  οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών  να συμφωνούν με τη μετεγγραφή των μαθητών από το 4ο Δημοτικό Σχολείο στο 1ο ή το 2ο Δημοτικά Σχολεία της πόλης και ενδεικτικά κριτήρια :
1.Ηλικιακό κριτήριο : η ηλικία των μαθητών πρέπει να συμβαδίζει απόλυτα με την τάξη που θα φοιτήσουν
2.Βιβλιάρια Υγείας: πρέπει να υπάρχουν και να είναι πλήρως ενημερωμένα (με όλα τα εμβόλια κλπ)
3.Μαθησιακό κριτήρια: να υπάρχει μαθησιακή και γλωσσική ετοιμότητα και γενικότερα να συμβαδίζει το επίπεδο εκπαίδευσης με τη σχολική τάξη φοίτησης

Σχετικές οδηγίες σύντομα θα δοθούν προς τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος μετά τη συνάντηση δήλωσε: «φαίνεται ότι δρομολογήθηκε η λύση σε ένα καυτό ζήτημα για τον τόπο μας. Θέλω να ευχαριστήσω τη Βουλευτή μας κα Σκόνδρα για την πρωτοβουλία και την προσπάθεια που κατέβαλε. Θέλω όμως πρωτίστως να ευχαριστήσω τον Υπουργό και τους συνεργάτες του κ. Μιχαλολιάκο Δημήτρη, κ. Λάσκαρη Άγγελο και κα. Λάππα Μόνικα  για την κατανόηση και το ενδιαφέρον που έδειξαν στα ζητήματα που τέθηκαν. Νομίζω ότι η τελική πρόταση είναι εκείνη που δημιουργεί προϋποθέσεις τόσο για την ομαλή λειτουργία όλων των σχολείων όσο και για την ουσιαστική και σταδιακή ένταξη τσιγγάνων μαθητών».
Η Βουλευτής κα Σκόνδρα Ασημίνα από την πλευρά της μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε: «Στόχος όλων μας είναι η αρμονική συμβίωση κατοίκων και Ρομά στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων. Επιδιώκουμε την  ενσωμάτωση των Ρομά στην κοινωνία αλλά και στον τομέα της εκπαίδευσης προκειμένου να εξαλειφθούν τα προβλήματα που κατά καιρούς δημιουργούνται.
Χρέος μου είναι να συμβάλω αποτελεσματικά με κάθε θεμιτό μέσο στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών, όπως στην παρούσα κατάσταση. Θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο Κων/νο και τους συνεργάτες του καθώς η ανταπόκριση που βρήκαμε είναι αξιοσημείωτη. Άλλωστε πιστεύω ακράδαντα ότι μέσα από τη συνεργασία και τον ουσιαστικό διάλογο μπορούμε να δίνουμε λύσεις στα κοινωνικά ζητήματα.
Με αίσθημα ευθύνης είμαι πάντα δίπλα στο πλευρό των Καρδιτσιωτών και μάχομαι καθημερινά με όλες μου τις δυνάμεις για μία κοινωνία με ανάπτυξη , πρόοδο και ποιότητα ζωής για όλους».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
10 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"