Στα Τρίκαλα βρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βολφγκανγκ Χέλσερ - Ομπερμαίερ, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, παρουσία του Δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα, του προέδρου του Επιμελητηρίου Βασίλη Γιαγιάκου, των περιφερειακών συμβούλων Γιώργου Τσίγκα, Ντίνου Μπάρδα, Ελένης Αργυροπούλου, Χρήστου Γακόπουλο. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που τέθηκαν και κατά τη διάρκεια της 2ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και αποτέλεσε την επιτυχημένη έναρξη για την ελληνογερμανική συνεργασία σε κοινοτικό και περιφερειακό επίπεδο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης ενημέρωσε τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας για τη δομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και για τις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί μέσω ενός επιχειρησιακού σχεδίου από την Περιφέρεια για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ομπερμάιερ ανέφερε:
«Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή μου στα Τρίκαλα και στα πλαίσια της ελληνογερμανικής συνέλευσης έχω καταλάβει ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας. Αυτές οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και μέχρι τον Οκτώβριο όλες οι προσπάθειες συνεργασίας να οδηγήσουν σε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα για να ξαναβρεθούν όλοι οι φορείς μαζί στη Θεσσαλονίκη για την επόμενη ελληνογερμανική συνέλευση’.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης τόνισε:
«Επισκέφθηκε σήμερα την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με τον οποίο και παρουσία του Δημάρχου της πόλης και του προέδρου του Επιμελητηρίου κάναμε μια πρώτη συζήτηση για αρκετά θέματα στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνεργασίας.
Βασικός στόχος του γερμανικού κράτους όπως τόνισε και ο πρόξενος είναι ότι η Γερμανία διαθέτει το κεφάλαιο και η Ελλάδα αξιόλογο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Δεν είναι σωστό το δυναμικό αυτό να θέλει να φύγει στη Γερμανία και είναι πιο εύκολο αν υπάρξει κατάληξη τα γερμανικά κεφάλαια να έρθουν να επενδυθούν στην Ελλάδα και να αξιοποιήσουν αυτό το δυναμικό προς όφελος όλων. Ενόψει του σχεδιασμού της 5ης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) η Περιφέρεια Θεσσαλίας ως διαχειριστής του προγράμματος θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο στην κατεύθυνση των πόρων οπότε πρέπει ο σχεδιασμός να γίνει σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό».

Δηλώσεις έκανε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας:
«Είχαμε μια καλή και διεξοδική συζήτηση πάνω σε πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνέλευσης η οποία ξεκίνησε εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο με πολύ καλά αποτελέσματα. Συζητήσαμε διεξοδικά για πιθανές επενδύσεις στην Ελλάδα, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας τόσο για την καλύτερη λειτουργία των Δήμων, όσο και για προβλήματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό, με το περιβάλλον, με τα απορρίμματα και νομίζω άνοιξε η πόρτα της συνεργασίας και της ανταλλαγής ιδεών και απόψεων σε ένα πολύ καλό επίπεδο»

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"