Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αρχίζουν οι εργασίες της κατασκευής ενός μεγάλου και μοντέρνα σχεδιασμένου πάρκου, έκτασης 61 στρεμμάτων στην περιοχή «Χατζηχαλάρ» της Λάρισας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε σήμερα την έγκριση για τη υπογραφή σύμβασης κατασκευής του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου: «Διαμόρφωση Τάφρου Χατζηχαλάρ στη Λάρισα» προϋπολογισμού 2.998.000,00 € (με ΦΠΑ).
Ο χώρος που θα μετατραπεί σε πάρκο βρίσκεται μεταξύ των συνοικιών Νεάπολης Φιλιππούπολης, Νεράιδας και Ηπειρώτικων και ανάμεσα στο Γηροκομείο, το Δημοτικό Φυτώριο και την 1η Στρατιά.
Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι πρόκειται για μια μεγάλης έκτασης περιβαλλοντική παρέμβαση, προϋπολογισμού σχεδόν 3 εκ. ευρώ, η οποία δημιουργεί έναν σημαντικό αστικό χώρο πρασίνου σε μια περιοχή, που τη δεδομένη στιγμή, είναι τελείως αδιαμόρφωτη και υποβαθμισμένη.
«Στόχος του έργου αυτού είναι να παραδοθεί ένας νέος πνεύμονας πρασίνου εντός του αστικού ιστού, ανοιχτός για όλους τους πολίτες της Λάρισας. Η προστασία του κοινόχρηστου χώρου και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα για την αιρετή Περιφέρεια. Η τελική διαμόρφωση του χώρου αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα στο μικροκλίμα της ευρύτερης περιοχής καθώς περιορίζεται το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, δηλαδή η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του πολεοδομικού συγκροτήματος της Λάρισας και της περιαστικής υπαίθρου» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Παράλληλα υπογράμμισε το γεγονός ότι έργα όπως αυτό δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα.
Με την υλοποίηση του έργου δημιουργείται και παραδίδεται ένα ολοκληρωμένο προς χρήση νέο πάρκο έκτασης 60.960,00 τ.μ. στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Σαρίμβεη, Καρδίτσης, Γιάγκου, ανώνυμη οδό βορειοδυτικά του ΟΤ Γ1850Α και Εχεκρατίδας.
Αναλυτικότερα, το έργο αφορά στη διαμόρφωση της πρώην Τάφρου Χατζηχαλάρ στη Λάρισα σε χώρο πάρκου συνολικής έκτασης 61 στρεμμάτων. Οι πλακοστρωμένες επιφάνειες (7.600 τ.μ.) με σκληρά υλικά (τσιμεντόπλακες) καθώς και ο ασφαλτοτάπητας (2.400,00 τ.μ.) καταλαμβάνουν συνολικό εμβαδόν 10.000,00 τ.μ., ήτοι ποσοστό μικρό 16% ενώ όλος ο υπόλοιπος χώρος 50.960,00 τ.μ. (84%) είναι φυτεμένος. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες που αφορούν εκσκαφές, επιχώσεις, σκυροδέματα, οπλισμούς και πλακοστρώσεις καθώς και εργασίες φωτισμού των χώρων και έργα πρασίνου.
Φορέας Υλοποίησης του έργου, που είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, με Κύριο του έργου το Δήμο Λαρισαίων. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης, μετά από τον διαγωνισμό και την έκπτωση που προέκυψε είναι 2.639.445,50 €.  Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Μάρτιο 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Με την έγκριση αυτή, προχωράνε οι διαδικασίες υπογραφής της σχετικής  Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Αναδόχου έργου, για να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 19.31
Σελήνη
21 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι

Μια επιτροπή πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και έκανε γκάλοπ για το ποιος κάνει κουμάντο στην κάθε οικογένεια.
Με την απάντηση που θα έπαιρναν, θα έδιναν και το ανάλογο δώρο.
Αν για παράδειγμα έκανε κουμάντο ο άντρας του έδιναν έναν σκύλο ενώ αν έκανε η γυναίκα έδιναν μια κότα.
Μπήκαν στο πρώτο σπίτι και ρώτησαν:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
Το σκέφτηκαν για λίγο και απάντησε ο άντρας:
- «Συνήθως παίρνει τις αποφάσεις η γυναίκα μου!»
- «Μάλιστα, πάρε μια κότα!» του είπαν.
Μπήκαν στο επόμενο και ρώτησαν πάλι:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
- «Μα φυσικά εγώ!» απάντησε η γυναίκα.
- «Ωραία, πάρε μια κότα!»
Σε όσα σπίτια είχαν μπει μέχρι εκείνη την ώρα, έδιναν μόνο κότες.
Πήγαν στο τελευταίο σπίτι και είδαν έναν ψηλό, γεροδεμένο άντρα και τον ρώτησαν:
- «Ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα;»
- «Ποιος άλλος; Εγώ βέβαια, ό,τι αποφασίσω εγώ γίνεται!»
- «Μπράβο σας, κερδίσατε έναν σκύλο! Τι ράτσα τον θέλετε;»
Και λέει εκείνος:
- «Γυναίκα, τι ράτσα να πάρουμε τον σκύλο;»