Επανέρχονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Φ. Αλεξάκος, Ν. Καλιακούδας και Ι. Χρούμπ, στο θέμα της διαχείρισης των νερών, κατά τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου, εμμένοντας στις απόψεις τους, επιχειρώντας να κάνουν κριτική για την κριτική και όχι για την ουσία των πραγμάτων. Αγνοούν οι κ.κ. περιφερειακοί σύμβουλοι την πραγματικότητα, η οποία στο απαντητικό μας δημοσίευμα περιγράφεται με σαφήνεια, μη επιδεχόμενη παρερμηνειών. Αφού όμως όπως φαίνεται δεν έγινε κατανοητή την επαναδιατυπώνουμε: Αποκλειστικός υπεύθυνος για τη διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι η Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αν λοιπόν εγκαλούν κάποιον για κακοδιαχείριση οι κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι, τότε εγκαλούν την κ. Γερακούδη και τα όργανα διαχείρισης της Αποκεντρωμένης διοίκησης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, έχει γνωμοδοτικό ρόλο στον τομέα της διαχείρισης των υδάτων και η απόφαση που κάθε χρόνο παίρνει το συντονιστικό, έχει εισηγητικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα.
Ο παρατεταμένος καύσωνας είναι απολύτως δεδομένο ότι δημιούργησε αυξημένες ανάγκες άρδευσης και μεγάλη εξάτμιση. Με τον καιρό όμως κανείς δεν μπορεί να τα βάλει. Ούτε ήταν δυνατόν να προβλέψουμε το Μάιο, ότι θα έχουμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 50 ετών. Σε ότι αφορά την παροχέτευση επιπλέον ποσοτήτων νερού που σημειώθηκε στις αρχές προς μέσα Αυγούστου, όταν οι ανάγκες για νερό ήταν σχετικά μειωμένες, η απόφαση πάρθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προς την οποία με παρεμβάσεις μας, ζητήσαμε να αναθεωρήσει το σχεδιασμό της. Για αυτό επιμένουμε στην άποψη μας, πως αν πραγματικά οι αξιότιμοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ήθελαν να συμβάλουν πραγματικά στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης νερού, θα έπρεπε την επικριτική επιστολή τους, να την απευθύνουν προς την Αποκεντρωμένη διοίκηση.
Δεν πρόκειται να επανέλθουμε παρά μόνο αν οι κκ περιφερειακοί σύμβουλοι αποφασίσουν να ασκήσουν εποικοδομητική και καλόπιστη κριτική.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 18.10
Σελήνη
1 ημέρας
425
Ιδρύεται το Πανδιδακτήριο (Πανεπιστήμιο) Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει την Επανάσταση κατά των Τούρκων.
1913
Απόσπασμα της V Μεραρχίας απελευθερώνει την Κόνιτσα από τους Τούρκους.
1943
Διήμερη γενική απεργία στην Αθήνα και τον Πειραιά κατά της πολιτικής επιστρατεύσεως.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»