Στο θέμα της παράνομης υλοτομίας, αυτή τη φορά στην περιοχή της Ελασσόνας, επανέρχεται με ερώτησή του προς την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, κ. Ειρ. Καραλαριώτου, ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, ζητώντας να πληροφορηθεί τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Π.Ε. Λάρισας για την καταπολέμηση του φαινομένου , σημειώνοντας ότι «ενώ αναμένουμε ακόμα την απάντηση στην από 19/7/2012 ερώτησή μας προς τον αρμόδιο για την Π.Ε. Μαγνησίας Αντιπεριφερειάρχη, κ. Αργ. Κοπάνα, για τις πληροφορίες σχετικά με την παράνομη υλοτομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στο Νότιο Πήλιο, ο οποίος ξεπέρασε κατά πολύ το τιθέμενο εκ του νόμου όριο των 15 ημερών για την απάντησή του, αντίστοιχα στοιχεία ήλθαν στο φως της δημοσιότητας και για την περιοχή της Ελασσόνας».

Επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Έκδοση της Ελασσόνας» (12/9/2012), όπου γίνεται λόγος για εκτεταμένη παράνομη υλοτομία, ακόμα και στις παρυφές της πόλης της Ελασσόνας, λόγω της ανατίμησης του πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Πουλάκης υπενθυμίζει τις σημαντικές συνέπειες της ανεξέλεγκτης και παράνομης υλοτομίας για το φυσικό περιβάλλον ενώ σημειώνει ότι «η αναγνώριση της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πολλές οικογένειες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν θέρμανση για το χειμώνα, ιδίως μετά την κατακόρυφη αύξηση της φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης, δε σημαίνει ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρέπει να κάνει τα «στραβά μάτια» στους επιτήδειους που υλοτομούν παράνομα (και που συχνά προορίζουν την παράνομα κτηθείσα ξυλεία όχι για ίδια χρήση, αλλά για μεταπώληση). Αντίθετα πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους να σταθεί στο πλευρό των πολιτών που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα θέρμανσης φέτος το χειμώνα, τόσο με την άσκηση πολιτικής πίεσης προς την κυβέρνηση για την κατάργηση του μέτρου της αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, όσο και με άμεσες παρεμβάσεις προς ανακούφιση τουλάχιστον των κοινωνικά και οικονομικά πιο ευαίσθητων στρωμάτων του πληθυσμού».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 18.10
Σελήνη
1 ημέρας
425
Ιδρύεται το Πανδιδακτήριο (Πανεπιστήμιο) Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει την Επανάσταση κατά των Τούρκων.
1913
Απόσπασμα της V Μεραρχίας απελευθερώνει την Κόνιτσα από τους Τούρκους.
1943
Διήμερη γενική απεργία στην Αθήνα και τον Πειραιά κατά της πολιτικής επιστρατεύσεως.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»