Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας διοργανώνονται στα Βούναινα την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 από το Δήμο Κιλελέρ σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού. Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, μετά τη θεία λειτουργία, μνημόσυνο υπέρ των ειρηνικώς και μαρτυρικώς τελειωθέντων Καππαδοκών από τον επίσκοπο Ρεντίνης κ. Σεραφείμ.
Στη συνέχεια θα σχηματιστεί πομπή με την εικόνα του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου, η οποία θα συνοδεύεται από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κιλελέρ και από παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, προς την πλατεία στην είσοδο του χωριού όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας της πλατείας με τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιγραφής. Η πλατεία που φέρει το όνομα του εθνομάρτυρα μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου, είναι αφιερωμένη στη μνήμη των σφαγιασθέντων Ελλήνων  Μικρασιατών στη μητρόπολη της Ιωνίας από τους τσέτες του Κεμάλ, τον Αύγουστο του 1922. Μεταξύ των σφαγιασθέντων ήταν και 50 Ρωμιοί από το Υδατοπέδιον (Σουλούτζοβα) της Καππαδοκίας, που δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νέα τους πατρίδα, τα Βούναινα, το χωριό που έστησαν οι πρόσφυγες συγχωριανοί τους.
Σχετική ομιλία θα κάνει ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας και χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 18.10
Σελήνη
1 ημέρας
425
Ιδρύεται το Πανδιδακτήριο (Πανεπιστήμιο) Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει την Επανάσταση κατά των Τούρκων.
1913
Απόσπασμα της V Μεραρχίας απελευθερώνει την Κόνιτσα από τους Τούρκους.
1943
Διήμερη γενική απεργία στην Αθήνα και τον Πειραιά κατά της πολιτικής επιστρατεύσεως.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»