Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του εμπλουτισμού των βιοτόπων του νομού Καρδίτσας με το είδος του κυνηγετικού φασιανού, σύμφωνα με την σχετική απόφαση 1110 / 60627 / 7-6-2011 της Δ/νσης Δασών Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας απελευθέρωσε για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο περίπου 2000 άτομα κυνηγετικού φασιανού στους κυνηγότοπους και στις απαγορεύσεις θήρας ορισμένου χρόνου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εγκεκριμένη μας μελέτη για το είδος αυτό. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του αρμόδιου δασικού υπαλλήλου Γιώργου Μπουρναβέα και του ομοσπονδιακού θηροφύλακα Σπύρου Αλτάνη.
Είχε προηγηθεί η προμήθεια των ατόμων του φασιανού από το Δημόσιο εκτροφείο της Αμφίκλειας, με σημαντική χρονική καθυστέρηση λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιοι φορείς  και στη συνέχεια η σταδιακή προσαρμογή τους στους πυρήνες προσαρμογής μας χάρη στην εθελοντική εργασία που προσέφεραν μέλη του Συλλόγου μας, αφιερώνοντας πολλές ώρες από τον προσωπικό ελεύθερο χρόνο τους.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου οφείλει να ευχαριστήσει θερμά τόσο τους Δ/ντές και τους υπευθύνους Θήρας της Δ/νσης Δασών και του Δασαρχείου Καρδίτσας, όσο και την Ζ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και την θηραματολόγο της Γιούλη Στεργιοπούλου, που  εισηγήθηκαν και ενέκριναν την σχετική έκθεση εμπλουτισμού, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην διατήρηση του θηραματικού κεφαλαίου του είδους αυτού στους κυνηγότοπους του νομού μας.
Απομένει η ευθύνη στους κυνηγούς μας να διαχειριστούν σωστά τα θηρεύσιμα είδη, να σέβονται και να προστατεύουν τα μη θηρεύσιμα, καταγγέλλοντας αρμοδίως κάθε παράνομη πράξη που έρχεται σε αντίθεση με την νομιμότητα και τους κυνηγετικούς κανόνες που διέπουν το κυνήγι.

Το  Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 18.10
Σελήνη
1 ημέρας
425
Ιδρύεται το Πανδιδακτήριο (Πανεπιστήμιο) Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει την Επανάσταση κατά των Τούρκων.
1913
Απόσπασμα της V Μεραρχίας απελευθερώνει την Κόνιτσα από τους Τούρκους.
1943
Διήμερη γενική απεργία στην Αθήνα και τον Πειραιά κατά της πολιτικής επιστρατεύσεως.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»