Σύμφωνα με τη μεθοδολογία που προτείνει το ΤΕΕ και ακολούθησαν άλλες πόλεις της Ελλάδας

Με έγγραφο που απέστειλε στο ΤΕΕ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Χωροταξίας και Πολεοδομίας), ο Αντιδήμαρχος Πολεδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νίκος Μόσχος καλεί τους συγκεκριμένους φορείς να ορίσουν εκπρόσωπό τους, ο οποίος θα συμμετέχει σε ειδική επιτροπή εξέτασης των λύσεων που έχουν προταθεί για την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου , σύμφωνα με την μεθοδολογία που ακολούθησε για το ίδιο θέμα η πόλη της Καβάλας.
Η μεθοδολογία αυτή προέκυψε κατά την συζήτηση του θέματος της χωροθέτησης του Δικαστικού Μεγάρου, εξετάζοντας τα παραδείγματα άλλων πόλεων. Την ίδια μεθοδολογία, εξάλλου, προτείνει και το ΤΕΕ, στην πρόταση που κατέθεσε στο Δήμο Βόλου, ενώ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει τη σχετική εμπειρία και τεχνογνωσία, αφού καθηγητής του συμμετείχε στην αντίστοιχη ομάδα εργασίας για την χωροθέτηση του δικαστικού μεγάρου Καβάλας, η οποία μάλιστα ακολούθησε την ίδια «συνταγή» και για την περίπτωση Μεγάρου Μουσικής και Συνεδριακού Κέντρου.
Η μεθοδολογία συνίσταται στον καθορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων και την εκτίμηση της σχετικής βαρύτητας με την οποία τα κριτήρια αυτά επηρεάζουν (θετικά ή αρνητικά) την αποδοχή ή την απόρριψη και γενικότερα την κατάταξη από άποψη βαθμού καταλληλότητας των ελεγχόμενων θέσεων. Τα κριτήρια που τέθηκαν στην περίπτωση π.χ. της Καβάλας ήταν α) το μέγεθος του διαθέσιμου χώρου, β) κυκλοφοριακά κριτήρια, γ) περιβαλλοντικά κριτήρια, δ) κοινωνική αποδοχή, ε) ευελιξία λύσης. Στη συνέχεια ακολουθήθηκε μια «μοντελοποίηση» της αξιολόγησης με αριθμητικό προσδιορισμό βαρύτητας κριτηρίων, βαθμολόγησης των κριτηρίων για κάθε εναλλακτικής λύσης και υπολογισμό της τελικής βαθμολογίας κάθε εναλλακτικής.
«Ο συγκεκριμένος τρόπος εξέτασης των εναλλακτικών λύσεων, συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Νίκος Μόσχος και υπογράμμισε ότι «γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι σημαντικές οι διαβουλεύσεις για τα σημαντικά θέματα της πόλης. Διότι, η συγκεκριμένη λύση προέκυψε κατά τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων, την εξέταση παραδειγμάτων άλλων πόλεων, ενώ είναι σημαντικό ότι την προτείνει και την υιοθετεί και το ΤΕΕ, με το οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε πάνω στη μεθοδολογία αυτή».
«Σε κάθε περίπτωση αντικείμενο της εξέτασης εναλλακτικών λύσεων θα αποτελέσουν όλες οι προτάσεις που έχουν διατυπωθεί, καθώς και κάθε άλλη πρόταση που μπορεί να προταθεί ακόμη και τώρα και δεν την έχουμε σκεφτεί. Σκοπός είναι να προκύψει το αποτέλεσμα με καθαρά επιστημονικά και τεχνοκρατικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα. Επίσης στην περίπτωση που αποδειχθεί πετυχημένη αυτή η μεθοδολογία και δεδομένου ότι το .Γ.Π.Σ. είναι ακόμη σε εξέλιξη, μπορούμε να την ακολουθήσουμε και σε άλλες περιπτώσεις χωροθετήσεων λειτουργιών της πόλης», κατέληξε ο κ.Μόσχος.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 19.31
Σελήνη
21 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι

Μια επιτροπή πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και έκανε γκάλοπ για το ποιος κάνει κουμάντο στην κάθε οικογένεια.
Με την απάντηση που θα έπαιρναν, θα έδιναν και το ανάλογο δώρο.
Αν για παράδειγμα έκανε κουμάντο ο άντρας του έδιναν έναν σκύλο ενώ αν έκανε η γυναίκα έδιναν μια κότα.
Μπήκαν στο πρώτο σπίτι και ρώτησαν:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
Το σκέφτηκαν για λίγο και απάντησε ο άντρας:
- «Συνήθως παίρνει τις αποφάσεις η γυναίκα μου!»
- «Μάλιστα, πάρε μια κότα!» του είπαν.
Μπήκαν στο επόμενο και ρώτησαν πάλι:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
- «Μα φυσικά εγώ!» απάντησε η γυναίκα.
- «Ωραία, πάρε μια κότα!»
Σε όσα σπίτια είχαν μπει μέχρι εκείνη την ώρα, έδιναν μόνο κότες.
Πήγαν στο τελευταίο σπίτι και είδαν έναν ψηλό, γεροδεμένο άντρα και τον ρώτησαν:
- «Ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα;»
- «Ποιος άλλος; Εγώ βέβαια, ό,τι αποφασίσω εγώ γίνεται!»
- «Μπράβο σας, κερδίσατε έναν σκύλο! Τι ράτσα τον θέλετε;»
Και λέει εκείνος:
- «Γυναίκα, τι ράτσα να πάρουμε τον σκύλο;»