Έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Την αναβάθμιση μιας έκτασης 34 στρεμμάτων και την διαμόρφωσή της σε χώρο πρασίνου φέρνει σημερινή απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας: «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του κλειστού γυμναστηρίου Παλαμά σε χώρο πρασίνου και αναψυχής», προϋπολογισμού 1.364.000 € (με ΦΠΑ).
Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι κύριο μέλημα της Αιρετής Περιφέρειας. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται μια έκταση 34 στρεμμάτων με χώρους πρασίνου, παιδική χαρά, δενδροφυτεύσεις κ.α. σε ένα περιβάλλον που θα αποτελεί πόλο έλξης για τους δημότες του Παλαμά και όχι μόνο. Στόχος μας είναι η δημιουργία λειτουργιών ώστε ο χώρος αυτός να αποτελεί ένα οργανωμένο αισθητικό σύνολο και να απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες των κατοίκων και στις ανάγκες τους. Με το έργο αυτό πετυχαίνουμε ακόμη τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας».
Φορέας Υλοποίησης του έργου  είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλαμά, με Κύριο του έργου τον Δήμο Παλαμά. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης μετά τον διαγωνισμό και την έκπτωση που προέκυψε είναι 747.741,44 ευρώ.  Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Ιανουάριο 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 
Το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή του κλειστού Γυμναστηρίου, στο νοτιοδυτικό άκρο της πόλης, περιλαμβάνει δε παρεμβάσεις: Δενδροφυτεύσεις με γηγενή δένδρα, κατασκευή δικτύου άρδευσης, κατασκευή διαδρόμων και δημιουργία παρτεριών με φυτά και θάμνους, κατασκευή καθιστικών και ξύλινων κατασκευών, κατασκευή σιντριβανιού, παιδική χαρά, τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής, περίφραξη του χώρου, σύνδεση του χώρου με την περιφερειακή οδό και κατασκευή εσωτερικής οδοποιίας και χώρων στάθμευσης και τέλος κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
Με την ολοκλήρωση του έργου, που εντάσσεται στα έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και προστασίας σε οικισμούς,  θα παραδοθεί ένας αναβαθμισμένος χώρο πρασίνου και αναψυχής,  έκτασης περίπου 34 στρεμμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.47
Δύση: 17.33
Σελήνη
12 ημερών
1720
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Αυξέντιος από την Ήπειρο.
1822
Φονεύεται από τους Τούρκους ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων.
1823
Σφαγές Ελλήνων από τους Τούρκους στο Λασίθι Κρήτης.
1827
Σώμα 500 ανδρών επιχειρεί να καταλάβει το μοναστήρι "Άγιος Σπυρίδων" στην Καστέλλα του Πειραιά.
1955
Οι αγγλικές αρχές κατοχής κατάσχουν στην Πάφο πολεμικό υλικό που κατέπλευσε από την ελεύθερη Ελλάδα για την ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…