Έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Την αναβάθμιση μιας έκτασης 34 στρεμμάτων και την διαμόρφωσή της σε χώρο πρασίνου φέρνει σημερινή απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας: «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του κλειστού γυμναστηρίου Παλαμά σε χώρο πρασίνου και αναψυχής», προϋπολογισμού 1.364.000 € (με ΦΠΑ).
Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι κύριο μέλημα της Αιρετής Περιφέρειας. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται μια έκταση 34 στρεμμάτων με χώρους πρασίνου, παιδική χαρά, δενδροφυτεύσεις κ.α. σε ένα περιβάλλον που θα αποτελεί πόλο έλξης για τους δημότες του Παλαμά και όχι μόνο. Στόχος μας είναι η δημιουργία λειτουργιών ώστε ο χώρος αυτός να αποτελεί ένα οργανωμένο αισθητικό σύνολο και να απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες των κατοίκων και στις ανάγκες τους. Με το έργο αυτό πετυχαίνουμε ακόμη τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας».
Φορέας Υλοποίησης του έργου  είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλαμά, με Κύριο του έργου τον Δήμο Παλαμά. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης μετά τον διαγωνισμό και την έκπτωση που προέκυψε είναι 747.741,44 ευρώ.  Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Ιανουάριο 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 
Το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή του κλειστού Γυμναστηρίου, στο νοτιοδυτικό άκρο της πόλης, περιλαμβάνει δε παρεμβάσεις: Δενδροφυτεύσεις με γηγενή δένδρα, κατασκευή δικτύου άρδευσης, κατασκευή διαδρόμων και δημιουργία παρτεριών με φυτά και θάμνους, κατασκευή καθιστικών και ξύλινων κατασκευών, κατασκευή σιντριβανιού, παιδική χαρά, τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής, περίφραξη του χώρου, σύνδεση του χώρου με την περιφερειακή οδό και κατασκευή εσωτερικής οδοποιίας και χώρων στάθμευσης και τέλος κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
Με την ολοκλήρωση του έργου, που εντάσσεται στα έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και προστασίας σε οικισμούς,  θα παραδοθεί ένας αναβαθμισμένος χώρο πρασίνου και αναψυχής,  έκτασης περίπου 34 στρεμμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.00
Δύση: 19.52
Σελήνη
12 ημερών
323 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος ασθενεί αιφνιδίως στην Βαβυλώνα.
1397
Ο Γιακούπ πασάς καταλαμβάνει το Άργος και το Λεοντάρι.
1789
Ο Λάμπρος Κατσώνης νικά τον τουρκικό στόλο έξω από την Τήνο.
1821
Σφαγές Ελλήνων σε Σμύρνη και Μοσχονήσια από τους Τούρκους.
1824
Οι οπλαρχηγοί Τσόγκας και Ράγκος επιτίθενται κατά της Σκουληκαριάς Άρτας.
1906
Φονεύεται στις φυλακές Μοναστηρίου ο Μακεδονομάχος Φ. Σερόνης.
1941
Οι Γερμανοί εισέρχονται στην Κάνδανο Χανίων και ανασκάπτουν το χωριό εκ θεμελίων.
1942
Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν στο χωριό Γάζι του Ηρακλείου 62 προκρίτους της πόλεως Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».