Έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Την αναβάθμιση μιας έκτασης 34 στρεμμάτων και την διαμόρφωσή της σε χώρο πρασίνου φέρνει σημερινή απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας: «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του κλειστού γυμναστηρίου Παλαμά σε χώρο πρασίνου και αναψυχής», προϋπολογισμού 1.364.000 € (με ΦΠΑ).
Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι κύριο μέλημα της Αιρετής Περιφέρειας. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται μια έκταση 34 στρεμμάτων με χώρους πρασίνου, παιδική χαρά, δενδροφυτεύσεις κ.α. σε ένα περιβάλλον που θα αποτελεί πόλο έλξης για τους δημότες του Παλαμά και όχι μόνο. Στόχος μας είναι η δημιουργία λειτουργιών ώστε ο χώρος αυτός να αποτελεί ένα οργανωμένο αισθητικό σύνολο και να απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες των κατοίκων και στις ανάγκες τους. Με το έργο αυτό πετυχαίνουμε ακόμη τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας».
Φορέας Υλοποίησης του έργου  είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλαμά, με Κύριο του έργου τον Δήμο Παλαμά. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης μετά τον διαγωνισμό και την έκπτωση που προέκυψε είναι 747.741,44 ευρώ.  Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Ιανουάριο 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 
Το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή του κλειστού Γυμναστηρίου, στο νοτιοδυτικό άκρο της πόλης, περιλαμβάνει δε παρεμβάσεις: Δενδροφυτεύσεις με γηγενή δένδρα, κατασκευή δικτύου άρδευσης, κατασκευή διαδρόμων και δημιουργία παρτεριών με φυτά και θάμνους, κατασκευή καθιστικών και ξύλινων κατασκευών, κατασκευή σιντριβανιού, παιδική χαρά, τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής, περίφραξη του χώρου, σύνδεση του χώρου με την περιφερειακή οδό και κατασκευή εσωτερικής οδοποιίας και χώρων στάθμευσης και τέλος κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
Με την ολοκλήρωση του έργου, που εντάσσεται στα έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και προστασίας σε οικισμούς,  θα παραδοθεί ένας αναβαθμισμένος χώρο πρασίνου και αναψυχής,  έκτασης περίπου 34 στρεμμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.18
Δύση: 17.07
Σελήνη
21 ημερών
1822
Τουρκική επίθεση κατά της Ιεράπετρας και γενική υποταγή του Λασιθίου.
1823
Ο Κίτσος Τζαβέλλας, επικεφαλής 300 ανδρών, κατανικά στο Μεσολόγγι την εμπροσθοφυλακή του Μουσταή πασά.
1833
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη 100 πατριώτες.
1912
Ο Ελληνικός Στόλος απελευθερώνει την Ίμβρο.
1916
Δύναμη 3.000 γάλλων αποβιβάζεται στο Φάληρο και στον Πειραιά, για να καταλάβει στρατηγικά σημεία των Αθηνών.
1955
Η ομάδα Πιτσιλιάς της ΕΟΚΑ επιτίθεται στην φρουρά των μεταλλείων στο Μετσερό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»