“Επειδή η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας”, μια από τις κυριότερες παραδοχές που μας προκαλεί να είμαστε πάντα ενεργοί και να δρούμε αποτελεσματικά υπέρ του περιβάλλοντος, τονίζει η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος – ΕΟΠ,  κ. Θέκλα Παρασκευούδη. Ο ΕΟΠ ιδρύθηκε με στόχο την ανάπτυξη δράσεων και παρεμβάσεων για την αειφορική ανάπτυξη και προστασία του φυσικού πλούτου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται με τους κατά τόπους εταίρους, φορείς, κυβερνήσεις και πολίτες με στόχο την προώθηση σχεδίων δράσης στηρίζοντας την αναπτυξιακή συνεργασία μεταξύ χωρών, την προαγωγή και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την άμεση ενεργοποίηση της φωνής των πολιτών.
Αναλαμβάνοντας την διοργάνωση της δράσης «Ανταλλαγής Νέων» του ευρωπαϊκού προγράμματος “Youth In Action”, με τίτλο έργου: Youth and the Environment: "Green" Skills Development (Νεολαία και Περιβάλλον: Ανάπτυξη πράσινων δεξιοτήτων), παρέχει στους νέους την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώση μέσω άτυπων δραστηριοτήτων μάθησης, να μετατραπούν σε πιο ενεργοί πολίτες σε θέματα περιβαλλοντικής ανάπτυξης και να αναπτύξουν "πράσινες" ικανότητες και συμπεριφορές που θα οδηγήσουν, εν καιρώ, σε βιώσιμη ανάπτυξη.
Η δράση θα υλοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου στην Λάρισα, με συμμετέχοντες εθελοντές, ηλικίας 18 με 26, σε συνεργασία με την ΜΚΟ System and Generation (S&G), με έδρα την Άγκυρα της Τουρκίας.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν, να συμμετέχουν σε εργαστήρια, ομαδικές συζητήσεις, παρουσιάσεις, χρησιμοποιώντας κάθε είδους μέσο κοινωνικής δικτύωσης και θα παραλάβουν πιστοποιητικά Youthpass.
Η διαφορά αυτής της δράσης έγκειται στο γεγονός πως αγγίζει την πιο ενεργή ομάδα του πληθυσμού, την νεολαία. Ο Ε.Ο.Π έχει την πεποίθηση πως οφείλουμε να διεκδικούμε να γίνονται τέτοιες προσπάθειες, να τονώνουμε με κάθε μέσο την φωνή της νεολαίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.17
Δύση: 17.08
Σελήνη
20 ημερών
1815
Υπογραφή συνθήκης στο Παρίσι, με την οποία συστήνονται τα "Ηνωμένα κράτη των Ιονίων Νήσων".
1821
Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες, υπό τον Γεώργιο Βαρνακιώτη, απελευθερώνουν την Άρτα.
1827
Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στο Τρικέρι.
1828
Ο φρούραρχος της Άμφισσας Μεχμέτ μπέης Δεβόλης παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.
1904
Ανταρτικό σώμα 40 ανδρών, υπό τον Ανθλγό Γεώργιο Τσόντο (Βάρδα) περνά την ελληνοτουρκική μεθόριο κοντά στο Αγιόφυλλο της Θεσσαλίας.
1912
Επίθεση Τουρκαλβανών κατά Ελλήνων της Χειμάρρας.
1940
Εκδιώκονται από τον Ελληνικό Στρατό και οι τελευταίοι Ιταλοί που είχαν εισχωρήσει στα ελληνικά εδάφη.
1973
Αιματηρή καταστολή της εξεγέρσεως στο Πολυτεχνείο κατά της δικτατορίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»