Αισιοδοξία για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης

Στην τεχνική σύσκεψη που διοργάνωσαν η Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA) και η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, μία ημέρα πριν από την έναρξη του 13ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων παρέστη ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος διαβεβαίωσε τις διοικήσεις των δυο Ομοσπονδιών, τους κριτές, τους αρχηγούς και τους προπονητές των ομάδων, ότι ο Δήμος Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπεύθυνου του αθλήματος της Συγχρονισμένης Κολύμβησης σε παγκόσμιο επίπεδο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FINA κ. Quiping Zhang. Συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της FINA κ. Stefania Tudini και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημ.Διαθεσόπουλος. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ.Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι αποτελεί εξαιρετική τιμή για το Βόλο η ανάθεση, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μιας τόσο σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης και η πόλη είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί επιτυχώς στις υποχρεώσεις της ώστε να ανταποδώσει αυτή την τιμή. Εξήρε την προσπάθεια των στελεχών του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., όπως επίσης την πολύτιμη βοήθεια της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι χωρίς την προσφορά των εκατοντάδων εθελοντών του Πρωταθλήματος, ο Δήμος Βόλου και η Περιφέρεια θα ήταν αδύνατο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να υλοποιήσουν το εγχείρημα.
Απευθυνόμενος σε μέλη των αποστολών από 34 χώρες της υφηλίου, από τη μακρινή Κίνα έως την Αμερική και από τη Φιλανδία έως τη Νότια Αφρική, ο Δήμαρχος του Βόλου επισήμανε ότι βρίσκονται σε μια πόλη που είναι άρρηκτα δεμένη με τη θάλασσα και δεν είναι τυχαίο ότι ο μύθος θέλει το πλοίο της Αργοναυτικής Εκστρατείας να ξεκινάει από την αρχαία Ιωλκό, δηλαδή τη σημερινή πόλη του Βόλου. Ο κ. Σκοτινιώτης προέτρεψε τους φιλοξενούμενους να ξεκλέψουν χρόνο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Βόλο, προκειμένου να γνωρίσουν τις ομορφιές της πόλης, και πρόσθεσε ότι οι εθελοντές και τα στελέχη του Δήμου Βόλου θα είναι στη διάθεσή τους για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή βοήθειας.
Την πεποίθηση ότι ο Βόλος θα διοργανώσει ένα από τα καλύτερα Πρωταθλήματα εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Διαθεσόπουλος, τονίζοντας  ότι «την ερχόμενη Δευτέρα όλοι θα είμαστε όλοι υπερήφανοι και ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της προσπάθειας», ενώ ο κ. Quiping Zhang σημείωσε ότι: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερη και πολύ επίσημη διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι κάτι πολύ εντυπωσιακό. Πιστεύω ότι όλοι οι αθλητές αλλά και ο κόσμος θα απολαύσουν το πρωτάθλημα».
Το πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Οι αγώνες διεξάγονται στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου, πλην της Παρασκευής (14/9) όπου το αγώνισμα των Φιγούρων θα διεξαχθεί στο κλειστό Κολυμβητήριο «Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος» της Νέας Ιωνίας και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου (12-16/9), μετέχουν συνολικά 34 χώρες με 241 αθλήτριες, αριθμοί ρεκόρ για αντίστοιχη διοργάνωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 19.49
Σελήνη
9 ημερών
1821
Επτανήσιοι εθελοντές επαναστάτες καταλαμβάνουν το όρος Πούσι του χωριού Λάλα Ηλείας.
1826
Πεθαίνει ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1941
Αποσπάται από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως η γερμανική σημαία από τους Έλληνες φοιτητές Απόστολο Σάντα και Μανώλη Γλέζο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.