Συνάντηση της Ασημίνας Σκόνδρα με τα ΔΣ του ΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου

Ζητήματα που αφορούν στον Εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο του νομού, συζητήθηκαν αναλυτικά στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα με τις Διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου και του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας. Κατατέθηκαν σοβαροί προβληματισμοί και έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που τους απασχολούν. Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, κατέθεσαν προτάσεις που θα ανακουφίσουν τον εμπορικό και επιχειρηματικό κλάδο, για να μπορέσουν να κρατήσουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις ανοιχτές.
Πολύ σημαντικό για τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες, είναι να παγώσουν τα δάνεια προς τις τράπεζες, όπως επίσης και να ρυθμιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τα ταμεία τους, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ.
Μείζον θέμα επίσης είναι η ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών τους, έτσι ώστε να μπορούν να θεωρούν τα βιβλιάρια ασθενείας τους, αλλά και να παίρνουν φορολογική ενημερότητα. 
Ένα άλλο μέτρο που θα μπορούσε να βοηθήσει τον εμπορικό κόσμο είναι η άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στους επιχειρηματίες από το κράτος.
Η Βουλευτής άκουσε με προσοχή τις προτάσεις, τις θέσεις και τα προβλήματα των Συμβουλίων του Εμπορικού Συλλόγου και του ΕΒΕ, αναγνωρίζοντας ότι η κρίση, έχει πλήξει κατάφορα τους δύο αυτούς κλάδους.
Το επιβεβαιώνουν άλλωστε τα λουκέτα που εμφανίστηκαν από την αρχή της κρίσης και αυξάνονται ραγδαία.
Και όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Σκόνδρα «οι έμποροι, οι βιοτέχνες και οι επιχειρηματίες, είναι ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της αγοράς εργασίας.
Γιατί από κάθε επιχείρηση που αντιμετωπίζει προβλήματα, χάνονται θέσεις εργασίας. Βλέπουμε παραδοσιακά καταστήματα, επιχειρήσεις και βιοτεχνίες, να μην μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν ούτε στα πάγια και καθημερινά τους έξοδα.
Η ανεργία λοιπόν αυξάνεται, οι ίδιες οικογένειες των εμπόρων και των βιοτεχνών αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αλλά και από το κράτος και τα ταμεία, χάνονται έσοδα.
Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας, ότι στην κυβέρνηση, γνωρίζουν τα προβλήματα και τα μεγέθη τους , γι’ αυτό καταβάλλεται προσπάθεια να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να ανοίξουν τις «κάνουλες» οι Τράπεζες.
Ήδη συζητείται η αλλαγή των όρων του Τειρεσία, προχωρούν σε δραστικά μέτρα καταπολέμησης του  παρεμπορίου και άμεσα θα αξιοποιηθούν προγράμματα τόνωσης της αγοράς. 
Όσο για το ΦΠΑ, είναι γνωστό ότι οι συντελεστές θα αλλάξουν προς τα κάτω και άμεσα θα γίνει συμψηφισμός μεταξύ οφειλετών και κράτους.
Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ανάκαμψη, οι έμποροι και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά.
Άλλωστε, διαχρονικά η οικονομία της χώρας στηρίχθηκε στο εμπόριο και είναι καιρός να απενοχοποιήσουν την επιχειρηματικότητα και το κέρδος», είπε μεταξύ άλλων η Βουλευτής.
Δεσμεύτηκε δε, ότι άμεσα θα συναντήσει τους αρμόδιους Υπουργούς και θα εξαντλήσει, κάθε περιθώριο του θεσμικού της ρόλου, για να υλοποιηθούν όσα περισσότερα γίνεται, από τις προτάσεις που της τέθηκαν, και με τις οποίες και η ίδια συμφωνεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
10 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"