Σε αναστολή της λειτουργίας του την  Τετάρτη 12/9 και την Πέμπτη 13/9  προχωρά ο Δήμος Καρδίτσας υλοποιώντας την απόφαση του έκτακτου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων και συμμετέχοντας στην διήμερη πανελλαδική κινητοποίηση των Δήμων όλης της χώρας.

Όπως αποφασίστηκε από την ΚΕΔΕ κατά το διήμερο των κινητοποιήσεων:
-Οι δημοτικοί  υπάλληλοι θα βρίσκονται κανονικά κατά το ωράριό τους στις θέσεις τους, αλλά δεν θα παρέχουν υπηρεσίες.
-Στην είσοδο των Δημοτικών Καταστημάτων και των δημοτικών κτηρίων, όπου παρέχονται υπηρεσίες προς τους δημότες, θα βρίσκονται αιρετοί, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους προσερχόμενους πολίτες για τους λόγους που οδήγησαν στη διήμερη αναστολή λειτουργίας των Δήμων, μοιράζοντας σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που εστάλη από την ΠΕΔ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, στο οποίο τεκμηριώνεται η δυσμενής οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
-Έκτακτα γεγονότα θα αντιμετωπίζονται από προσωπικό ασφαλείας
Ο Δήμος Καρδίτσας ζητάει την κατανόηση, αλλά και τη συμπαράσταση των δημοτών στην κινητοποίηση που υπαγορεύεται από την ανάγκη οι Δήμοι όλης της χώρας να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους, ασκώντας κοινωνική πολιτική και αναπτυξιακό έργο.
Ζητά επίσης τη συνεργασία τους, καθώς λόγω της κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή απορριμμάτων, πέραν των επείγοντων περιπτώσεων που καλύπτονται από το προσωπικό ασφαλείας. Παρακαλούνται οι δημότες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες ,για λόγους υγιεινής και ασφάλειας, να κρατήσουν τα απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά στο χώρο τους.

Στην Αθήνα για τις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Καρδίτσας
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει το διήμερο 12 & 13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα η ΚΕΔΕ

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων είναι το εξής:
•Την  Τετάρτη, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αιρετών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία και συνάντηση στις 13.00 με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Θα προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.
•Την Πέμπτη στις 10.00 σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα ενημερώσει τους εκπροσώπους της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τα κρίσιμα οικονομικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που οδηγούν τους Δήμους σε κατάρρευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 19.49
Σελήνη
9 ημερών
1821
Επτανήσιοι εθελοντές επαναστάτες καταλαμβάνουν το όρος Πούσι του χωριού Λάλα Ηλείας.
1826
Πεθαίνει ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1941
Αποσπάται από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως η γερμανική σημαία από τους Έλληνες φοιτητές Απόστολο Σάντα και Μανώλη Γλέζο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.