Σε αναστολή της λειτουργίας του την  Τετάρτη 12/9 και την Πέμπτη 13/9  προχωρά ο Δήμος Καρδίτσας υλοποιώντας την απόφαση του έκτακτου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων και συμμετέχοντας στην διήμερη πανελλαδική κινητοποίηση των Δήμων όλης της χώρας.

Όπως αποφασίστηκε από την ΚΕΔΕ κατά το διήμερο των κινητοποιήσεων:
-Οι δημοτικοί  υπάλληλοι θα βρίσκονται κανονικά κατά το ωράριό τους στις θέσεις τους, αλλά δεν θα παρέχουν υπηρεσίες.
-Στην είσοδο των Δημοτικών Καταστημάτων και των δημοτικών κτηρίων, όπου παρέχονται υπηρεσίες προς τους δημότες, θα βρίσκονται αιρετοί, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους προσερχόμενους πολίτες για τους λόγους που οδήγησαν στη διήμερη αναστολή λειτουργίας των Δήμων, μοιράζοντας σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που εστάλη από την ΠΕΔ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, στο οποίο τεκμηριώνεται η δυσμενής οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
-Έκτακτα γεγονότα θα αντιμετωπίζονται από προσωπικό ασφαλείας
Ο Δήμος Καρδίτσας ζητάει την κατανόηση, αλλά και τη συμπαράσταση των δημοτών στην κινητοποίηση που υπαγορεύεται από την ανάγκη οι Δήμοι όλης της χώρας να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους, ασκώντας κοινωνική πολιτική και αναπτυξιακό έργο.
Ζητά επίσης τη συνεργασία τους, καθώς λόγω της κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή απορριμμάτων, πέραν των επείγοντων περιπτώσεων που καλύπτονται από το προσωπικό ασφαλείας. Παρακαλούνται οι δημότες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες ,για λόγους υγιεινής και ασφάλειας, να κρατήσουν τα απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά στο χώρο τους.

Στην Αθήνα για τις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Καρδίτσας
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει το διήμερο 12 & 13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα η ΚΕΔΕ

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων είναι το εξής:
•Την  Τετάρτη, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αιρετών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία και συνάντηση στις 13.00 με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Θα προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.
•Την Πέμπτη στις 10.00 σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα ενημερώσει τους εκπροσώπους της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τα κρίσιμα οικονομικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που οδηγούν τους Δήμους σε κατάρρευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.17
Δύση: 17.08
Σελήνη
20 ημερών
1815
Υπογραφή συνθήκης στο Παρίσι, με την οποία συστήνονται τα "Ηνωμένα κράτη των Ιονίων Νήσων".
1821
Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες, υπό τον Γεώργιο Βαρνακιώτη, απελευθερώνουν την Άρτα.
1827
Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στο Τρικέρι.
1828
Ο φρούραρχος της Άμφισσας Μεχμέτ μπέης Δεβόλης παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.
1904
Ανταρτικό σώμα 40 ανδρών, υπό τον Ανθλγό Γεώργιο Τσόντο (Βάρδα) περνά την ελληνοτουρκική μεθόριο κοντά στο Αγιόφυλλο της Θεσσαλίας.
1912
Επίθεση Τουρκαλβανών κατά Ελλήνων της Χειμάρρας.
1940
Εκδιώκονται από τον Ελληνικό Στρατό και οι τελευταίοι Ιταλοί που είχαν εισχωρήσει στα ελληνικά εδάφη.
1973
Αιματηρή καταστολή της εξεγέρσεως στο Πολυτεχνείο κατά της δικτατορίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»