Βελτιώνεται η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων μετά την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό δύο συμβάσεων για την κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ. Συγκεκριμένα τα δυο έργα αφορούν το μεν ένα «Συντήρηση – αποκατάσταση ζημιών, κατασκευή τεχνικών στο οδικό δίκτυο ορεινής περιοχής Πύλης» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και το άλλο «Βελτίωση οριζόντιας & κατακόρυφης σήμανσης των οδών 2012» προϋπολογισμού 60.000 € (με Φ.Π.Α). Στόχος των έργων είναι οι παρεμβάσεις σε σημεία του οδικού δικτύου που χρίζουν τεχνικής βελτίωσης για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητά του.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Με τα έργα αυτά βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ανάγκη. Οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

Σε ότι αφορά το έργο «Συντήρηση – αποκατάσταση ζημιών, κατασκευή τεχνικών στο οδικό δίκτυο ορεινής περιοχής Πύλης» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες συντηρήσεως στο οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής Πύλης, ήτοι εργασίες χωματουργικών (εκσκαφές – άρση καταπτώσεων – διαπλατύνσεις κ.λπ.) και τεχνικών έργων (σωληνωτοί και πλακοσκεπείς οχετοί, τοίχοι αντιστήριξης εκ σκυροδέματος και εκ συρματοκιβωτίων , στηθαία ασφαλείας κ.λπ.)  και προμήθεια χρώματος διαγράμμισης. Μειοδότης μετά από διαγωνισμό αναδείχθηκε η Εργοληπτική Επιχείρηση «ΤΣΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ».

Με το έργο «Βελτίωση οριζόντιας & κατακόρυφης σήμανσης των οδών 2012» προϋπολογισμού 60.000 €  της Π.Ε Τρικάλων, εξασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία σ’ αυτό μέσω της προμήθειας και τοποθέτησης διαφόρων πινακίδων, στηθαίων ασφαλείας και στοιχείων επισημάνσεως οριογραμμών (οριοδείκτες κ.λ.π.), για να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων. Μειοδότης μετά από διαγωνισμό αναδείχθηκε η Εργοληπτική Επιχείρηση" ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ " .

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.17
Δύση: 17.08
Σελήνη
20 ημερών
1815
Υπογραφή συνθήκης στο Παρίσι, με την οποία συστήνονται τα "Ηνωμένα κράτη των Ιονίων Νήσων".
1821
Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες, υπό τον Γεώργιο Βαρνακιώτη, απελευθερώνουν την Άρτα.
1827
Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στο Τρικέρι.
1828
Ο φρούραρχος της Άμφισσας Μεχμέτ μπέης Δεβόλης παραδίδει την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.
1904
Ανταρτικό σώμα 40 ανδρών, υπό τον Ανθλγό Γεώργιο Τσόντο (Βάρδα) περνά την ελληνοτουρκική μεθόριο κοντά στο Αγιόφυλλο της Θεσσαλίας.
1912
Επίθεση Τουρκαλβανών κατά Ελλήνων της Χειμάρρας.
1940
Εκδιώκονται από τον Ελληνικό Στρατό και οι τελευταίοι Ιταλοί που είχαν εισχωρήσει στα ελληνικά εδάφη.
1973
Αιματηρή καταστολή της εξεγέρσεως στο Πολυτεχνείο κατά της δικτατορίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»