Βελτιώνεται η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων μετά την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό δύο συμβάσεων για την κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ. Συγκεκριμένα τα δυο έργα αφορούν το μεν ένα «Συντήρηση – αποκατάσταση ζημιών, κατασκευή τεχνικών στο οδικό δίκτυο ορεινής περιοχής Πύλης» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και το άλλο «Βελτίωση οριζόντιας & κατακόρυφης σήμανσης των οδών 2012» προϋπολογισμού 60.000 € (με Φ.Π.Α). Στόχος των έργων είναι οι παρεμβάσεις σε σημεία του οδικού δικτύου που χρίζουν τεχνικής βελτίωσης για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητά του.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Με τα έργα αυτά βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ανάγκη. Οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

Σε ότι αφορά το έργο «Συντήρηση – αποκατάσταση ζημιών, κατασκευή τεχνικών στο οδικό δίκτυο ορεινής περιοχής Πύλης» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες συντηρήσεως στο οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής Πύλης, ήτοι εργασίες χωματουργικών (εκσκαφές – άρση καταπτώσεων – διαπλατύνσεις κ.λπ.) και τεχνικών έργων (σωληνωτοί και πλακοσκεπείς οχετοί, τοίχοι αντιστήριξης εκ σκυροδέματος και εκ συρματοκιβωτίων , στηθαία ασφαλείας κ.λπ.)  και προμήθεια χρώματος διαγράμμισης. Μειοδότης μετά από διαγωνισμό αναδείχθηκε η Εργοληπτική Επιχείρηση «ΤΣΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ».

Με το έργο «Βελτίωση οριζόντιας & κατακόρυφης σήμανσης των οδών 2012» προϋπολογισμού 60.000 €  της Π.Ε Τρικάλων, εξασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία σ’ αυτό μέσω της προμήθειας και τοποθέτησης διαφόρων πινακίδων, στηθαίων ασφαλείας και στοιχείων επισημάνσεως οριογραμμών (οριοδείκτες κ.λ.π.), για να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων. Μειοδότης μετά από διαγωνισμό αναδείχθηκε η Εργοληπτική Επιχείρηση" ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ " .

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 19.49
Σελήνη
9 ημερών
1821
Επτανήσιοι εθελοντές επαναστάτες καταλαμβάνουν το όρος Πούσι του χωριού Λάλα Ηλείας.
1826
Πεθαίνει ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1941
Αποσπάται από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως η γερμανική σημαία από τους Έλληνες φοιτητές Απόστολο Σάντα και Μανώλη Γλέζο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.