Απάντηση στο δημοσίευμα για την φετινή αρδευτική περίοδο

Ανοικτές θύρες παραβιάζουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Φ. Αλεξάκος, Ν. Καλιακούδας και Ι. Χρούμπ. Κατ’ αρχήν οφείλουμε να τους επισημάνουμε, πως πρώτη η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, εδώ και αρκετές εβδομάδες, έθεσε το θέμα της παροχέτευσης, σε κάποιες περιπτώσεις ποσοτήτων νερού από τη λίμνη Πλαστήρα, πέραν των συμφωνηθέντων και πέραν των πραγματικών αναγκών των αρδευτών (αν δεν το γνωρίζουν ας ανατρέξουν στα  σχετικά δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων). Επισημάναμε τότε, (μέσα Αυγούστου) ότι κακώς η Αποκεντρωμένη διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η κ. Γερακούδη, έδωσε εντολή για παροχέτευση επί ένα δεκαήμερο, ποσοτήτων οι οποίες δεν ήταν αναγκαίες για την άρδευση. Που ήταν άραγε τότε ο κ. Αλεξάκος, ο κ. Καλιακούδας και ο κ. Χρούμπ για να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας; Μήπως δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν την κ. Γερακούδη;
Θα θέλαμε ακόμη να τους υπογραμμίσουμε, πως σε αρκετά σημεία του δημοσιεύματος τους, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Για παράδειγμα αναφέρονται στα στοιχεία που δώσαμε για να χρησιμοποιηθούν σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νέος Αγών», επικρίνοντας μας ότι δεν είναι ακριβή. Όφειλαν να γνωρίζουν πως τα στοιχεία που εμείς δώσαμε, σε σχέση με τα στοιχεία που αυτοί αναγράφουν στο δημοσίευμα τους για τη στάθμη της λίμνης αυτό τον καιρό, έχουν αυτή τη μικρή διαφορά, γιατί μεταξύ των δύο μετρήσεων, έχει μεσολαβήσει χρονικό διάστημα περίπου μιας εβδομάδας στη διάρκεια της οποίας παροχετεύτηκε νερό για ύδρευση ενώ υπάρχει και η εξάτμιση.
Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς περί αγροτικής παραγωγής, έχουμε να επισημάνουμε ότι η φετινή χρονιά είναι από τις καλύτερες σε παραγωγή, για τις υδροβόρες καλλιέργειες, όπως το καλαμπόκι.
Οι κκ Αλεξάκος, Καλιακούδας και Χρούμπ στο δημοσίευμα τους παραθέτουν διαγράμματα και στατιστικά, αλλά δυστυχώς για αυτούς, χρησιμοποιούν τους αριθμούς για να διαστρεβλώσουν και όχι για να φωτίσουν την αλήθεια.
Για αυτό εξάλλου στο δημοσιεύματα τους, δεν λαμβάνουν υπ όψιν τους, το σημαντικότερο στοιχείο της φετινής αρδευτικής περιόδου: ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ, ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΡΜΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 50 ΧΡΟΝΩΝ.
Αγνοούν στο δημοσίευμα τους ότι η Θεσσαλία και η Καρδίτσα, είχε για σχεδόν 40 ημέρες, θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Δεν λαμβάνουν υπ όψιν ότι είχαμε διαρκή και παρατεταμένο καύσωνα, με τις θερμοκρασίες σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνουν τους 43 και τους 44 βαθμούς Κελσίου.
Εμείς καταφέραμε με τις προσπάθειες μας, να μην καταστραφούν καλλιέργειες παρά τον διαρκή καύσωνα. Και το καταφέραμε σε συνεργασία με τους δημάρχους, με τους ΤΟΕΒ και με τους αρδευτές. Φυσικά οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δημιούργησαν αυξημένες αρδευτικές ανάγκες ενώ και η εξάτμιση ήταν αρκετά αυξημένη.
Κλείνοντας, επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε πράγματι πως σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε υπέρβαση των απαιτούμενων ποσοτήτων νερού. Την υπέρβαση αυτή τη στηλιτεύσαμε άμεσα και αποδώσαμε τις ευθύνες εκεί που ανήκουν δηλαδή στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ η οποία με βάση τις διατάξεις είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη διαχείριση των νερών. Παρ όλα αυτά εμμένουμε στη θέση μας, πως σε ότι μας αφορά και με δεδομένες τις φετινές συνθήκες, έγινε το καλύτερο δυνατό για την προστασία του υδάτινου δυναμικού της λίμνης Πλαστήρα, αλλά και για την εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών.
Εξάλλου υπενθυμίζουμε πως πάγιο αίτημα της Αιρετής Περιφέρειας είναι να αναλάβει την διαχείριση των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας.
Τέλος καλούμε τους συναδέλφους Περ. Συμβούλους, να αφήσουν την κριτική εκ του ασφαλούς και στην επόμενη αρδευτική περίοδο, να πάρουν μέρος στο άτυπο όργανο διαχείρισης, ώστε όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα που χρειάζεται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.20
Δύση: 18.04
Σελήνη
25 ημερών
1822
Στον Μητροπολιτικό ναό της Νάουσας ο Ζαφειράκης υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως.
1878
Υπογράφεται η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός ολοκληρώνει την κατάληψη του χωριού Πέστανι.
1959
Υπογράφεται στο Λονδίνο η τελική συνθήκη ιδρύσεως ανεξαρτήτου Κυπριακού Κράτους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»