Στον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, παρέστησαν σήμερα ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να έχουν καλή και δημιουργική χρονιά με ουσιαστικά αποτελέσματα στο έργο τους.  Ο κ. Σκοτινιώτης παρακολούθησε τον αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών, Ν.Οικονόμου και την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σ.Μπαρτζιώκα. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ παρέστη επίσης ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Μαγνησίας Γ.Παπαϊωάννου.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βόλου, αφού απηύθυνε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά, διευκρίνισε ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή να παρακολουθήσει τον αγιασμό στο συγκεκριμένο σχολείο. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα από τα πολλά, ευτυχώς, φωτεινά παραδείγματα που υπάρχουν στην πόλη μας, μια ζωντανή διαφήμιση του δημόσιου σχολείου, το οποίο ορισμένοι προσπαθούν συστηματικά να απαξιώσουν τα τελευταία χρόνια. «Ως Δημοτική Αρχή υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας, που αποσκοπεί στη βελτίωση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης στον τόπο μας. Στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά μας καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, με δεδομένη την πρωτοφανή οικονομική στενότητα, ώστε το πρώτο κουδούνισμα να βρει τα σχολεία σε όσο γίνεται πιο ικανοποιητική κατάσταση».
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σκοτινιώτης χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη τη χρονιά που ξεκινάει, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος κατέβαλε τεράστια προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την έναρξη των μαθημάτων, παρά το γεγονός ότι δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από την Πολιτεία για συντηρήσεις σχολείων. Αυτό επιτεύχθηκε, όπως τόνισε, χάρις στην ορθολογική διαχείριση των κονδυλίων που γίνεται από τις Σχολικές Επιτροπές, στην καλή συνεργασία του Δήμου με την εκπαιδευτική κοινότητα και στα όσα χρήματα μπόρεσε ο Δήμος να εξοικονομήσει από τους δικούς τους πόρους. «Προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την κατάσταση, γι’αυτό και αντιδρούμε όλοι οι Δήμοι της χώρας με τη διήμερη κινητοποίηση αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη. Η δημόσια εκπαίδευση αξίζει καλύτερη μεταχείριση», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου. Στις συζητήσεις, εξάλλου, που είχε με τους εκπαιδευτικούς, επανέλαβε ότι η Δημοτική Αρχή είναι ανοιχτή στο διάλογο και τις προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στο Δήμο.
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός που φιλοξενεί η πόλη του Βόλου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα που αξίζει να γνωρίσουν από κοντά οι μικροί μαθητές. Στο πλαίσιο αυτό, παρότρυνε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να δώσουν το «παρών» στους αγώνες που θα διεξαχθούν στα κολυμβητήρια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, προκειμένου να θαυμάσουν το θέαμα και τις επιδόσεις των κορυφαίων αθλητριών από 34 χώρες του πλανήτη.
Η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε σήμερα στα σχολεία του Δήμου, από τους Αντιδημάρχους Ν.Οικονόμου, Απ.Παντσά, Φ.Λαμπρινίδη, Χ.Τσαμπάζη, Π.Πελεκάνο, Γ.Καουνά, Ν.Στόϊκο, Γ.Γκουντέλια και από τις Προέδρους των Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Σ.Μπαρτζιώκα και Χ.Αγκρή αντίστοιχα.
Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Ν.Ιωνίας και Αισωνίας Γ. Καουνάς Ιωάννης ο οποίος παραβρέθηκε μεταξύ άλλων στον αγιασμό των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων, υπογράμμισε ότι χάρις στην εθελοντική προσφορά και τη συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων με τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μετατράπηκε ο αύλειος χώρος του συγκροτήματος σε έναν σημαντικό πνεύμονα  πρασίνου στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 19.50
Σελήνη
10 ημερών
1821
Ο Εμμανουήλ Παπάς, οργανωτής της Επαναστάσεως στη Χαλκιδική, απελευθερώνει την Ιερισσό.
1854
Τερματίζεται η Επανάσταση στη Χαλκιδική.
1917
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος εξαναγκάζεται από την Αντάντ να παραιτηθεί.
1941
Ολοκληρώνεται η εκκένωση της Κρήτης από τις βρετανικές, αυστραλιανές και νεοζηλανδικές δυνάμεις.
1952
Ο Μιχαήλ Βέντρις αποκρυπτογραφεί την Γραμμική Γραφή Β΄ των Μυκηναίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».