Στον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, παρέστησαν σήμερα ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να έχουν καλή και δημιουργική χρονιά με ουσιαστικά αποτελέσματα στο έργο τους.  Ο κ. Σκοτινιώτης παρακολούθησε τον αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών, Ν.Οικονόμου και την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σ.Μπαρτζιώκα. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ παρέστη επίσης ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Μαγνησίας Γ.Παπαϊωάννου.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βόλου, αφού απηύθυνε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά, διευκρίνισε ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή να παρακολουθήσει τον αγιασμό στο συγκεκριμένο σχολείο. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα από τα πολλά, ευτυχώς, φωτεινά παραδείγματα που υπάρχουν στην πόλη μας, μια ζωντανή διαφήμιση του δημόσιου σχολείου, το οποίο ορισμένοι προσπαθούν συστηματικά να απαξιώσουν τα τελευταία χρόνια. «Ως Δημοτική Αρχή υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας, που αποσκοπεί στη βελτίωση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης στον τόπο μας. Στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά μας καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, με δεδομένη την πρωτοφανή οικονομική στενότητα, ώστε το πρώτο κουδούνισμα να βρει τα σχολεία σε όσο γίνεται πιο ικανοποιητική κατάσταση».
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σκοτινιώτης χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη τη χρονιά που ξεκινάει, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος κατέβαλε τεράστια προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την έναρξη των μαθημάτων, παρά το γεγονός ότι δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από την Πολιτεία για συντηρήσεις σχολείων. Αυτό επιτεύχθηκε, όπως τόνισε, χάρις στην ορθολογική διαχείριση των κονδυλίων που γίνεται από τις Σχολικές Επιτροπές, στην καλή συνεργασία του Δήμου με την εκπαιδευτική κοινότητα και στα όσα χρήματα μπόρεσε ο Δήμος να εξοικονομήσει από τους δικούς τους πόρους. «Προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την κατάσταση, γι’αυτό και αντιδρούμε όλοι οι Δήμοι της χώρας με τη διήμερη κινητοποίηση αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη. Η δημόσια εκπαίδευση αξίζει καλύτερη μεταχείριση», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου. Στις συζητήσεις, εξάλλου, που είχε με τους εκπαιδευτικούς, επανέλαβε ότι η Δημοτική Αρχή είναι ανοιχτή στο διάλογο και τις προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στο Δήμο.
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός που φιλοξενεί η πόλη του Βόλου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα που αξίζει να γνωρίσουν από κοντά οι μικροί μαθητές. Στο πλαίσιο αυτό, παρότρυνε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να δώσουν το «παρών» στους αγώνες που θα διεξαχθούν στα κολυμβητήρια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, προκειμένου να θαυμάσουν το θέαμα και τις επιδόσεις των κορυφαίων αθλητριών από 34 χώρες του πλανήτη.
Η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε σήμερα στα σχολεία του Δήμου, από τους Αντιδημάρχους Ν.Οικονόμου, Απ.Παντσά, Φ.Λαμπρινίδη, Χ.Τσαμπάζη, Π.Πελεκάνο, Γ.Καουνά, Ν.Στόϊκο, Γ.Γκουντέλια και από τις Προέδρους των Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Σ.Μπαρτζιώκα και Χ.Αγκρή αντίστοιχα.
Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Ν.Ιωνίας και Αισωνίας Γ. Καουνάς Ιωάννης ο οποίος παραβρέθηκε μεταξύ άλλων στον αγιασμό των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων, υπογράμμισε ότι χάρις στην εθελοντική προσφορά και τη συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων με τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μετατράπηκε ο αύλειος χώρος του συγκροτήματος σε έναν σημαντικό πνεύμονα  πρασίνου στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.19
Δύση: 17.06
Τελευταίο Τέταρτο
1822
Νίκη κοντά στην Κόρινθο των Ελλήνων επαναστατών.
1826
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στην Αθήνα.
1828
Ο Κιουταχής σουβλίζει 2 Έλληνες αιχμαλώτους στον βράχο του Αρείου Πάγου.
1906
Ο οπλαρχηγός Παύλος Κύρου φονεύεται στο Όστιμα (Τρίγωνο) της περιοχής Κορεστίων σε μάχη με τουρκικές δυνάμεις.
Ο οπλαρχηγός Δημ. Νταλίπης φονεύεται στο χωριό Ανταρτικό της περιοχής Κορεστίων σε μάχη με τουρκικές δυνάμεις.
1943
Το Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής διατάσσει τους Ιερολοχίτες και τους Βρετανούς κομμάντος να εκκενώσουν τη Σάμο.
1958
Μάχη στο Δίκημο της Κύπρου όπου πέφτει ηρωικώς μαχόμενος κατά των Βρετανών ο Μάτσης, τομεάρχης Κυρήνειας της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»