Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός παραβρέθηκε την Τρίτη 11/9 στον επίσημο αγιασμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας και απηύθυνε χαιρετισμό προς τους μαθητές, ευχόμενος μια καλή και δημιουργική χρονιά για τους ίδιους και τους εκπαιδευτικούς, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: « Ως Δήμος Καρδίτσας πιστεύουμε ότι η Παιδεία και τα σχολεία μας είναι σε πρώτη προτεραιότητα και ότι η αλλαγή στην κοινωνία μας θα αρχίσει από την εκπαίδευση.
Γι’ αυτό και παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε τουλάχιστον από τα σχολεία μας και από εσάς να μην λείψει τίποτα.
Θέλω να ξέρετε ότι τα χρόνια που βρίσκεστε στο σχολείο δεν είναι μια περίοδος απόκτησης στείρων γνώσεων, αλλά τα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής σας.
Είναι μια μεγάλη πρόκληση να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, να γίνετε πιο κοινωνικοί, να επενδύσετε στον εαυτό σας, να λαμπρύνετε την προσωπικότητά σας.
Εσείς οι νέοι, έχετε στο αίμα σας την επανάσταση. Να ξέρετε όμως ότι η επανάσταση δεν βρίσκετε στα χέρια, αλλά στο μυαλό. Να ξέρετε ότι μπορεί κάποια στιγμή στη ζωή σας να νοιώσετε προδομένοι από κάποιο συγγενικό ή φιλικό σας πρόσωπο. Αυτό που δεν θα σας προδώσει ποτέ είναι η επένδυση που θα έχετε κάνει με την βοήθεια των άξιων εκπαιδευτικών σας, στην γνώση και στον εαυτό σας, γι’ αυτό μην χάνετε την ευκαιρία να αξιοποιήσετε αυτό το διάστημα.
Φροντίστε να είστε υγιείς, να δημιουργήσετε ισχυρές φιλίες που θα σας συνοδεύουν για μια ζωή,  να μην στερήσετε τον εαυτό σας από το παιχνίδι και τη διασκέδαση και να αναπτύξετε την κοινωνικότητά σας.
Θέλω να σας παρακαλέσω και για κάτι ακόμα: Να νοιώθετε τη δημόσια περιουσία, ως περιουσία δική σας και των γονιών σας και όπου μπορείτε, ως ενεργοί πολίτες
να την προστατεύετε από τους λίγους που δεν το αντιλαμβάνονται και προκαλούν φθορές, όχι μόνο γιατί η αποκατάσταση των ζημιών κοστίζει στο Δήμο και κατ’ επέκταση στους δημότες, αλλά για να μην προκληθούν ατυχήματα.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους!»
Ο κ. Παπαλός, παραβρέθηκε στη συνέχεια και στον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ- ΣΕΚ, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολείων, όπου συζητήθηκαν θέματα των σχολείων και της συνεργασίας τους με το Δήμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.22
Δύση: 18.03
Σελήνη
24 ημερών
1914
Ο Συνταγματάρχης Κοντούλης εκκενώνει την Ερσέκα και την παραδίδει στους Αλβανούς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»