Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί, το νέο διδακτήριο για την στέγαση Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στην Σωτήρα Τρικάλων, απέναντι από τον νέο Οικισμό Εργατικών Κατοικιών. Τα εγκαίνια τέλεσε ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Αλέξιος παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Ο κ. Κ. Αγοραστός αφού ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων τόνισε: «Πρόκειται για ένα σύγχρονο διδακτήριο το οποίο εγκαινιάζουμε σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Ένα διδακτήριο 1.400 τετραγωνικών μέτρων, με 8 σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια, γραφεία για τους καθηγητές, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ιατρείο. Με το σύγχρονο αυτό οικοδόμημα αναβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο που παρέχεται στους μαθητές μέσα σε ένα νέο λειτουργικό και δημιουργικό περιβάλλον. Οι νέοι θα πρέπει να παίρνουν στο σχολείο όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτούνται για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής.  Τη δύσκολη όμως αυτή κατάσταση που βιώνει η χώρα δεν θα πρέπει να τη μεταφέρουμε στα παιδιά. Τα παιδιά αξίζουν την καλύτερη παιδεία που θα μπορούσαν να έχουν. Οι εκπαιδευτικοί έχουν ένα δύσκολο έργο και χρειάζεται από εκείνους περισσότερη προσπάθεια γιατί τα δεδομένα σήμερα είναι τελείως διαφορετικά, απ’ ότι στο πρόσφατο παρελθόν».
Ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρώην Νομάρχη κ. Ηλία Βλαχογιάννη καθώς το έργο σχεδιάστηκε και ξεκίνησε επί θητείας του στη π. Νομαρχία, όπως και τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Ταμήλο ο οποίος συνέβαλλε στην παραχώρηση του οικοπέδου. Παράλληλα ευχαρίστησε τον νυν Δήμαρχο Χρήστο Λάππα για την άψογη συνεργασία και την ολοκλήρωση του έργου, καθώς επίσης τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την κατασκευάστρια εταιρεία.
Απ’ την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, την Αντιπεριφέρεια Τρικάλων και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη συνεργασία και την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου. Είναι μια σημαντική μέρα καθώς βρισκόμαστε στην έναρξη της νέας διδακτικής περιόδου. Θέλω να ευχηθώ και στα παιδιά και στους καθηγητές καλή σχολική χρονιά».
Η κατασκευή του νέου σύγχρονου διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκε σε οικόπεδο εμβαδού  16.990 m2 περίπου, που βρίσκεται στον οικισμό Σωτήρας του Δήμου Τρικκαίων.
Το κτίριο είναι ισόγειο εμβαδού 1.375,00 m2 και περιλαμβάνει  οκτώ αίθουσες διδασκαλίας και τέσσερις αίθουσες εργαστηρίων, χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, γραφείο γονέων και κηδεμόνων, αρχείο – φωτοτυπείο , ιατρείο – αναρρωτήριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με αποθήκη, κυλικείο, αποθήκη , λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 μετά από σχετική πρόταση, η οποία υποβλήθηκε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων. Η μελέτη και η επίβλεψη του έργου έγιναν από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της π. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων και την διάδοχο υπηρεσία με βάση τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου έγινε τον Φεβρουάριο του 2010 με ποσό σύμβασης 1.136.707,38 € για εργασίες και Φ.Π.Α. ενώ το έργο περαιώθηκε το καλοκαίρι του 2012.
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ακόμη οι βουλευτές κ.κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, Κώστας Σκρέκας, Μιχάλης Ταμήλος, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμης Ρετζιάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ντίνος Μπάρδας, Ελένη Αργυροπούλου, Χρήστος Γακόπουλος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας, ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο διευθυντής του σχολείου και το διδακτικό προσωπικό, γονείς και μαθητές.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.50
Δύση: 19.06
Πρώτο Τέταρτο
1772
Αποκεφαλίζεται στην Σμύρνη ο νεομάρτυρας Μιχαήλ.
1818
Σφαγή στην Αδριανούπολη από τους Τούρκους του νεομάρτυρα Χριστοφόρου.
1821
Ο Αρχιεπίσκοπος Ύδρας Γεράσιμος υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως.
1827
Η τουρκική φρουρά στον Πειραιά παραδίδεται με συνθήκη στον Γεώργιο Καραϊσκάκη.
1905
Ανταρτικό σώμα στο χωριό Δροσοπηγή της περιοχής Μορίχοβο περικυκλώνεται και δέχεται επίθεση του τουρκικού στρατού.
1956
Ο στρατάρχης Χάρντινγκ εξαπολύει στην Κύπρο άγρια εκστρατεία εναντίον της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"