Από το Μουζάκι θα ξεκινήσουν αυτή την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη, και ώρα 7.00μμ, οι πρόδρομες εκδηλώσεις της 12ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας που οργανώνει η ΟικόΣφαιρα  με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας,  το Δήμο Καρδίτσας, τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, την ΑΝ.ΚΑ. ΑΕ,  το Γεωπονικό Σύλλογο και το Σύλλογο Φίλων Φυσικής Διαβίωσης και Υγιεινής Διατροφής. Η 12η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί το 4ήμερο 20, 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη και από πέρυσι έχει καθιερωθεί να οργανώνονται και πρόδρομες εκδηλώσεις στους μεγαλύτερους Δήμους του Νομού μας, γεγονός το οποίο αποτελεί μία πολλαπλά σημαντική καινοτομία.

Έτσι, λοιπόν, πρώτος «σταθμός» των πρόδρομων εκδηλώσεων θα είναι αυτή την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη το Μουζάκι όπου το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει :
•Ομιλία
•Προβολή ταινίας για το περιβάλλον
•Έκθεση φωτογραφίας
•Καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Οι εκδηλώσεις αυτές θα συνεχιστούν και το επόμενο Σαββατοκύριακο κατα το εξής πρόγραμμα: Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη στους Σοφάδες και την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη στον Παλαμά, την ίδια ώρα (στις 7.00μμ), στις κεντρικές πλατείες.
Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα και σε άλλους Δήμους του Νομού μας να συμμετάσχουν ενεργά σε όλη αυτή την προσπάθεια της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα.
Θα ακολουθήσουν στις 20,21, 22 και 23 του μήνα οι κύριες εκδηλώσεις της 12ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας που θα περιλαμβάνουν την καθιερωμένη Εκθεσιακή Αγορά βιολογικών προϊόντων, χειροτεχνίας και υλικού οικολογικών δραστηριοτήτων στο άλσος του Παυσιλύπου, επιστημονική ημερίδα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο και πλήθος άλλων παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.
Το χαρακτηριστικό, εξάλλου, της εκθεσιακής αγοράς είναι ότι και σε αυτή, όπως πάντα συμμετέχουν μόνο παραγωγοί των οποίων τα προϊόντα τους είναι πιστοποιημένα από οργανισμούς ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η φετινή Οικολογική Γιορτή είναι αφιερωμένη στην Βιολογική γεωργία και την κοινωνική της διάσταση.
Την ίδια στιγμή, τα 50 περίπτερα που διαθέτει συμπληρώθηκαν, ενώ η οργανωτική επιτροπή δέχεται νέους εκθέτες σε πάγκους με ομπρέλα.
Για επικοινωνία: e-mail: info@oikologikigiorti.gr, ιστοσελίδα: www.oikologikigiorti.gr τηλ.:  6972851289, 2441021000,  6976017907

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"