festibal3108Πλήθος εκδηλώσεων στο πλατανόδασος Παλ. Σπαρμού Ελασσόνας

Με σύνθημα «Φέτος όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Όλυμπο» η Περιφέρεια Θεσσαλίας, o Δήμος Ελασσόνας, σύλλογοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου, που ξεκινά σήμερα Παρασκευή 31.08 έως και την Κυριακή 02.09.2012 στο Πλατανόδασος Παλαιού Σπαρμού Ελασσόνας. Αυτό έγινε γνωστό μετά από συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα οι διοργανωτές του φεστιβάλ στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός επεσήμανε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Αιρετή Περιφέρεια στην ανάπτυξη και ανάδειξη του Ολύμπου αλλά και την προστασία του ως φυσικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς.
«Σήμερα ξεκινά μια σημαντική διοργάνωση στην περιοχή της Ελασσόνας και του Ολύμπου, που φέτος είναι σαφώς αναβαθμισμένη και εξελίσσεται σε θεσμό.  Ως Αιρετή Περιφέρεια στηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές των νέων γιατί πιστεύουμε ότι οι νέοι είναι το οξυγόνο της ζωής και είναι φορείς νέων ιδεών. Στηρίζουμε τις προσπάθειές τους για την ανάδειξη του Ολύμπου μέσα από ήπιες μορφές ανάπτυξης, με γνώμονα πάντα την περιβαλλοντική προστασία του μυθικού Όρους. Το Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου μπορεί να αποτελέσει σημαντική αφορμή για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και διάδοση της περιοχής στα πλαίσια μουσικοχορευτικών δρωμένων και αθλητικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα το φεστιβάλ αυτό δείχνει ότι οι νέοι είναι αλληλέγγυοι προς τους ανθρώπους που πάσχουν, βοηθώντας μέσω της διοργάνωσης του αυτής. Επιθυμούμε να γινόμαστε κοινωνοί κάθε υγιούς προσπάθειας που γίνεται από τους νέους έτσι ώστε σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή να προωθούμε τα μηνύματα που στέλνουν: Η στροφή στην εθνική ψυχή βρίσκει τα απαραίτητα υλικά για να αντισταθούμε σ’ αυτό το μεγάλο τέλμα που έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και οικονομία».
Παράλληλα ο περιφερειάρχης υπογράμμισε  την ιδιαίτερα σημαντική παρουσία των νέων της περιοχής αλλά και των εθελοντών στο φεστιβάλ, που δίνουν το μήνυμα για ανάγκη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων στα πλαίσια της προσφοράς και του εθελοντισμού. Ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην διοργάνωση του φεστιβάλ.
Απ’ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε: «Η περιοχή της Ελασσόνας και του Ολύμπου αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την Π.Ε. Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτό και πέρα από τα έργα που υλοποιούμε στην περιοχή πιστεύουμε ακράδαντα ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις μπορούν να προβάλουν την περιοχή μας και τον Όλυμπο. Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου αποτελεί μια αξιέπαινη διοργάνωση με πλούσιες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Γι’ αυτό και καλούμε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει το φεστιβάλ και να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, πιστεύοντας ότι χρόνο με το χρόνο οι νέοι της περιοχής μπορούν να κάνουν το φεστιβάλ αυτό ακόμα καλύτερο».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου κ. Δημήτρης Θεοδώρου ευχαρίστησε τους εθελοντές οι οποίοι και αποτελούν την ψυχή του φεστιβάλ, όπως τόνισε, καθώς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται η διοργάνωση αυτή. «Στο φεστιβάλ υπάρχει πλήθος εκδηλώσεων από συναυλίες, χορευτικά δρώμενα, παιχνίδια κ.α που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς τις Ελασσόνας. Το φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο σε δράσεις κατά του καρκίνου και για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με την οργάνωση «Μείνε Δυνατός» μεταφέροντας μηνύματα ότι η άνθρωποι που πάσχουν έχουν δικαίωμα στην ελπίδα. Διοργανώνουμε μια σειρά από δραστηριότητες όπως ιππασία, τρέξιμο, πεζοπορίες, τοξοβολία, τοίχο αναρρίχησης, μαθήματα παραδοσιακών χορών, paintball και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες. Στο χώρο του πλατανόδασους λειτουργεί κατασκήνωση με φιλοξενούμενους απ’ όλη την Ελλάδα και προσκαλούμε όλους όσους θέλουν να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία να έλθουν στον Όλυμπο για τις επόμενες τρείς μέρες»
Απ’ την πλευρά του ο ιδρυτής της Οργάνωσης Φίλων Του Καρκίνου «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ» κ. Παναγιώτης Μιχαήλ ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στη σημαντική αυτή διοργάνωση, τονίζοντας ότι στόχος της Οργάνωσης είναι υποστήριξη όσων πάσχουν από καρκίνο και η ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα πρόληψης. «Είναι σημαντικό μέσω της διοργάνωσης του φεστιβάλ να στείλουμε μηνύματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και βοήθειας προς το συνάνθρωπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η Οργανωτική Επιτροπή έχει μεριμνήσει επίσης να υπάρχει καθημερινά δωρεάν μεταφορά από τα παλαιά ΚΤΕΛ του Δ. Ελασσόνας προς τον χώρο του Φ.Ν.Ο. στις 18:00 το απόγευμα και με επιστροφή στο τέλος της ημέρας των εκδηλώσεων. Να σημειωθεί ότι η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν για όλους.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σάκης Παιδής, ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Γιώργος Τριανταφύλλου και οι παρουσιαστές κα Νικόλ Παπαϊωάννου κ. Κώστας Δημάκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"