Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί
Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες που αναφέρονται σε πιθανή μεταφορά της 60ης Μονάδας Επιστράτευσης από την περιοχή της Καρδίτσας. Οι πληροφορίες αυτές όπως είναι κατανοητό δημιούργησαν ανησυχία στην τοπική κοινωνία καθώς αν επαληθευτούν, θα σημαίνει ότι μια βασική στρατιωτική υποδομή που σχετικά πρόσφατα δημιουργήθηκε για την οποία το Υπουργείο στο οποίο προΐσταστε επένδυσε σημαντικά κονδύλια και λειτουργεί με άψογο τρόπο, παύει να αξιοποιείται στο βαθμό που της αξίζει.
Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η 60η Μ.Ε. εδρεύει πλέον στο στρατόπεδο «Θωμά Νικήτα (Μούτζια) όπου λειτουργεί και το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας (περιοχή Ρούσου).
Οι εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου είναι από τις πιο σύγχρονες καθώς πρόσφατα κατασκευάστηκαν και δόθηκαν προς χρήση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα υποστηρίζονται και από γειτονικούς χώρους στρατοπέδων, όπως το στρατόπεδο Κιούση στο οποίο έχουν γίνει εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης.
Στην ίδια περιοχή υπάρχουν εγκατεστημένες αποθήκες με υλικά επιστρατεύσεως ενώ λειτουργεί πεδίο βολής εντός της μονάδας, για την εκπαίδευση των μονίμων και των εφέδρων. Επιπλέον υπάρχουν σοβαρές υποδομές στρατωνισμού μεγάλου αριθμού εφέδρων.
Θα σημειώσουμε ακόμη ότι τα στρατόπεδα βρίσκονται πολύ κοντά στο σιδηροδρομικό και το οδικό δίκτυο, ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται γρήγορα και με ασφάλεια προς κάθε σημείο.
Ένα ακόμη πολύ βασικό στοιχείο είναι η επαρκής επάνδρωση της 60ης Μ.Ε. που έχει γίνει κυρίως με στελέχη που κατάγονται από την Καρδίτσα ενώ σημαντικό στοιχείο που κατά την γνώμη μας θα πρέπει να λάβετε υπ όψιν είναι η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας, το οποίο επικουρικά μπορεί να στηρίζει το έργο και την αποστολή της 60ης Μ.Ε.
Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε, πως αν οι πληροφορίες για αναδιοργάνωση του Στρατού ξηράς, στην κατεύθυνση της καλύτερης αλλά και της οικονομικότερης λειτουργίας τους έχουν βάση, τότε αξίζει να δείτε με προσοχή την πιθανότητα μεταφοράς και άλλων γειτονικών Μονάδων Επιστράτευσης στην Καρδίτσα και στην 60 Μ.Ε. αφού εδώ υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των επιστρατευτικών αναγκών του στρατεύματος.
Τέλος τόσο η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας αλλά και ο Δήμος Καρδίτσας θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση των όποιων ζητημάτων (υποδομής, υποστήριξης κλπ) απαιτήσει μια λύση προς την κατεύθυνση που σας περιγράψαμε.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με τιμή
Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας
κ. Βασίλης Τσιάκος

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"