Χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Κυρίλλου, εορτάστηκε και φέτος  η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο ομώνυμο ιερό προσκύνημα, στο δήμο Παλαμά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη κοσμοσυρροή εορτάστηκε και φέτος η Μεταμόρφωση του Σωτήρος την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα ανήμερα της εορτής, 5 και 6 Αυγούστου, στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Το λατρευτικό μέρος της Δεσποτικής εορτής, περιελάμβανε: Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας, το απόγευμα της Κυριακής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. κ. Κυρίλλου, παρόντων των ιερέων της περιοχής και των πολιτικών και τοπικών Αρχών. Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Παλαμά κ. Κώστας Πατσιαλής, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασ. Τσιάκος, ο βουλευτής κ. Παύλος Σιούφας, ο πρώην δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Διδάγγελος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων,  κ.ά.
Παράλληλα, στους χώρους του άλσους που περιβάλλει το ιερό προσκύνημα, πραγματοποιήθηκε και το λαϊκό πανηγύρι της Σωτήρας, το μόνο πλέον που αναβιώνει στην περιοχή και μάλιστα φαίνεται να είναι συνεχώς ανανεούμενο τα τελευταία χρόνια, περιλαμβάνοντας πωλητές διαφόρων ειδών, λούνα παρκ, χώρους φαγητού και διασκέδασης, κ.λπ.
Το προσκύνημα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου (ή «η Σωτήρα», όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν οι κάτοικοι της γύρω περιοχής), αποτελεί το βασικότερο κέντρο λατρείας ολόκληρου του θεσσαλικού κάμπου, γι’ αυτό και όλοι οι πιστοί «το ‘χουν για καλό» να αφήσουν τις δουλειές τους για λίγες ώρες και να επισκεφτούν τη Σωτήρα, ανάβοντας ένα κερί και συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του μεγαλύτερου πανηγυριού που γίνεται στην καρδιά του καλοκαιριού, καταμεσής του κάμπου…

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 19.51
Σελήνη
11 ημερών
1697
Σφαγή από τους Τούρκους του νεομάρτυρα Δημητρίου από την Φιλαδέλφεια.
1820
Απαγχονισμός από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη του Αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνου από την Λέσβο.
1823
Δύναμη επαναστατών Κρητών επιτίθεται εναντίον των Τούρκων στο στενό πέρασμα Κανδάνου-Χανίων.
1825
Ναυμαχία μεταξύ ελληνικού και τουρκικού στόλου έξω από τον λιμένα της Σούδας και νίκη των Ελλήνων.
1829
Τμήματα υπό τους Κριεζώτη, Δυοβουνιώτη, Ράγκο και Λάζο νικούν στην θέση Ανηφορίτη Θηβών 2.500 Τουρκαλβανούς.
1943
Το Ελληνικό αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" και το βρετανικό αντιτορπιλικό "Τζέβρις" βυθίζουν κοντά στην Καλαβρία ιταλική νηοπομπή.
1944
Οι Γερμανοί καίνε το Δοξάτο Δράμας και φονεύουν 233 Έλληνες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».