Η Βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. κ. Ασημίνα Σκόνδρα επισκέφθηκε τα Δημοτικά Διαμερίσματα Μέλισσας, Πτελοπούλας, Σταυρού, Αγ.Θεοδώρων, Μελισσοχωρίου, Δασοχωρίου, Καρποχωρίου, Αμπέλου, Αγ. Παρασκευής, Φίλιας, Μαυραχάδων και Καππαδοκικού, που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις εκτάσεις που υπέστησαν ζημιές, από τους Προέδρους των παραπάνω Κοινοτήτων και συνομίλησε με τους παραγωγούς.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε φυτείες με καπνό και πιπεριά που υπέστησαν και την μεγαλύτερη καταστροφή, όπως και θερμοκήπια που καταστράφηκαν ολοσχερώς από την ανεμοθύελλα.
Η κ. Σκόνδρα, που ως γνωστών, ασχολείται επισταμένως με τα αγροτικά ζητήματα και τη χαρακτηρίζει   ιδιαίτερη ευαισθησία  γι΄αυτά,  προέτρεψε τους παραγωγούς να δηλώσουν τις ζημιές στον ΕΛΓΑ.  Τους  διαβεβαίωσε δε, ότι θα παρακολουθεί στενά το θέμα αυτό, έτσι ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση και αδικία στις αποζημιώσεις.
΄Οσο για την ανησυχία που εκδήλωσαν οι παραγωγοί για άμεση εκτίμηση των ζημιών, η βουλευτής τους καθησύχασε, λέγοντας ότι «το μέγεθος της ζημιάς, δείχνει καλλίτερα εφόσον έχει περάσει περίπου ένα δεκαήμερο.
΄Οσο για τις αποζημιώσεις, ο ΕΛΓΑ, πρέπει  να καταβάλει τα χρήματα άμεσα, δεδομένου ότι από πέρυσι, οι αγρότες προκαταβάλουν  τα ασφάλιστρα της παραγωγής.  Είναι μάλιστα  και αρκετά υψηλά για τις εν λόγω καλλιέργειες.  Άρα τα ποσά αυτά υπάρχουν στα ταμεία του Οργανισμού και πρέπει να αποδοθούν».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

  • image

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 20.55
Σελήνη
16 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».