Επίδομα παιδιού: Ποδαρικό στο 2020 με αλλαγές, Πότε θα πληρωθεί η α' δόση

H καταβολή της πρώτης δόσης για το επίδομα παιδιού Α21, από τον ΟΠΕΚΑ, θα γίνει στις 31 Μαρτίου και θα αφορά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020. Πιθανότατα τα χρήματα όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας.

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει του νέου νομοσχέδιου που θα ψηφίσει η κυβέρνηση μέσα στο Γενάρη οι πληρωμές του επιδόματος παιδιού θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σε διμηνιαίες δόσεις με την ημερομηνία καταβολής κάθε δίμηνο την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.
Να σημειωθεί, ότι όποιος αποκτήσει παιδί δικαιούται το επίδομα παιδιού από τον επόμενο μήνα της γέννησης του και μπορεί να υποβάλει τροποποιητική.

Οι αλλαγές
Από φέτος, οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού πρέπει να δηλώνουν το σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά.
Ο ΟΠΕΚΑ θα διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα δηλωθέντα στοιχεία από τους αιτούντες του επιδόματος παιδιού με τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών, των Μητρώων του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών Συντάξεων, των πληροφοριακών συστημάτων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α.), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και κάθε άλλης δημόσιας αρχής.
Επιπλέον, το Επίδομα παιδιού θα χορηγείται στους δικαιούχους που έχουν παιδιά που υποχρεούνται στην υποχρεωτική φοίτηση, εφόσον υπάρχει εγγραφή σε σχολείο και δεν έχει μείνει στην ίδια τάξη λόγω του αριθμού απουσιών.
Επίσης, θα χορηγείται σε πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα δέκα έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης.
Πηγή “dikaiologitika.gr”
 

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"