Εκλογική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες 2019

Ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου
Πρώτη Συνεδρίαση του Νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Λιδωρίκι Δήμου Δωρίδας, στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Λιδωρικίου, η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους Δήμους-Μέλη του Δικτύου από την Ελλάδα και την Κύπρο και πλήθος στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Δωρίδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με την έναρξη της Συνέλευσης, καλωσόρισε τα μέλη του Δικτύου ο Πρόεδρός του και Δήμαρχος Δωρίδας Γεώργιος Καπεντζώνης. Πρόεδρος της Συνέλευσης διετέλεσε η κ. Ελένη Λουκά, πρώην εκπρόσωπος του Δήμου Λάρνακας στο Δίκτυο και τέως Αντιπρόεδρος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου.
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του νέου μέλους του Δικτύου, Δήμου Ηράκλειας και της υπέροχης λίμνης Κερκίνης, από τους κ.κ Γεώργιο Κουτσάκη, Δήμαρχο Ηράκλειας και Δημήτριο Χαβαλέ, Αντιδήμαρχο Ηράκλειας.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσίαση των μαθητών του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Λιδωρικίου, του περιβαλλοντικός προγράμματος με θέμα «Μία Λίμνη-Χίλιες εικόνες», όπου παρουσιάστηκαν τα φυσικά και τεχνητά χαρακτηριστικά των λιμνών Μόρνου, Λίμνης Πλαστήρα και Παμβώτιδας, η επίδρασης τους στο ανθρώπινο περιβάλλον καθώς και οι δυνατότητες ορθής εκμετάλλευσής τους από τον άνθρωπο.
O Πρόεδρος, παρουσίασε τις δράσεις του Δικτύου της τελευταίας πενταετίας καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων για το 2020 με όλα τα μέλη να αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο που επιτελέσθηκε σε εγχώριο αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των μελών της Συνέλευσης με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις επί ορισμένων δράσεων για το σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών το επόμενο διάστημα.
Έπειτα στο πλαίσιο συζήτησης και ενημέρωσης των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, εγκρίθηκαν ο οικονομικός ισολογισμός έτους 2019, η έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής έτους 2019 και ο οικονομικός Προϋπολογισμός έτους 2020. Επίσης όλα τα μέλη ενημερώθηκαν και ενέκριναν την τροποποίηση του Καταστατικού του Δικτύου.

Στη συνέχεια, διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου. Μετά τη λήξη των αρχαιρεσιών, η νέα διοίκηση που προέκυψε έχει ως εξής:

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019-2023:

Πρόεδρος: Γεώργιος Καπεντζώνης – Δήμαρχος Δήμου Δωρίδος
Αντιπρόεδρος: Παντελής Χειμωνίδης – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λάρνακας
Γραμματέας: Δημήτριος Σκορδόπουλος – Αντιδήμαρχος Δήμου Αγρινίου
Ταμίας: Ανδρέας Στεργίου – Δήμαρχος Δήμου Αργιθέας
Εκπρόσωπος Δικτύου
Διεκδίκησης Αντισταθ/κώνΩφελημάτων: Ιωάννης Μπουλές – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ναυπακτίας
Μέλος: Γεώργιος Κουτσάκης – Δήμαρχος Δήμου Ηράκλειας
Μέλος: Βασίλειος Βλέτσας – Αντιδήμαρχος Δήμου Ιωαννιτών
Αναπληρ/ικό Μέλος: Δημήτριος Ζάκης – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερβίων

Η ΝΕΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019-2023:

Πρόεδρος: Ιωάννα Καλημέρη – Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Θέρμου
Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Παπαβασιλείου – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζηρού
Μέλος: Βασίλειος Χριστόπουλος – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αιγιαλείας

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο και η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή πραγματοποίησε την πρώτη Συνεδρίασή του, με πρώτη απόφαση τη συγκρότηση του σε Σώμα. Με το πέρας της Συνεδρίασης, τα νεοεκλεγέντα μέλη ευχήθηκαν για την ανάπτυξη μιας καρποφόρας συνεργασίας, προκειμένου να ληφθούν σοβαρά υπόψη και να πραγματοποιηθούν οι δράσεις πάνω σε όλα τα καίρια ζητήματα που συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση.
Η Συνέλευση σε συνδυασμό με την άρτια φιλοξενία και συμβολή του Δήμου Δωρίδας, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την πόλη του Λιδωρικίου, τις φυσικές ομορφιές του ορεινού αλλά και παραθαλάσσιου Δήμου Δωρίδος καθώς και να περιηγηθούν στην πανέμορφη λίμνη του Μόρνου.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.36
Δύση: 19.30
Τελευταίο Τέταρτο
1685
Χριστιανικές δυνάμεις από Βενετούς, Σάξονες και ολιγάριθμους Έλληνες κυριεύουν από τους Τούρκους την Κορώνη.
1716
Τρομακτική θύελλα καταστρέφει τον τουρκικό στόλο που πολιορκούσε την Κέρκυρα.
1816
Οι Τούρκοι θανατώνουν στον Κασαμπά της Μικράς Ασίας τους νεομάρτυρες Αναστάσιο Πανέρα και Δημήτριο Μπεγιάζη από την Λέσβο.
1821
Ιδρύεται στην Στουτγάρδη κομιτάτο για την ενίσχυση της Επαναστάσεως.
1996
Ο Αναστάσιος Ισαάκ φονεύεται στα όρια του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου στην περιοχή της Δερύνειας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».