Ειδήσεις

Βουλή: Με εντάσεις ξεκίνησε η μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης (live)

Συνδεθείτε ζωντανά με το κανάλι της Βουλής (κλικ εδώ)

Διαφωνία αντιπολίτευσης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε διήμερο και όχι τριήμερο όπως γινόταν παραδοσιακά

Με ενστάσεις ξεκίνησε η διαδικασία επαναβεβαίωσης της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση με την αντιπολίτευση να διατυπώνει την διαφωνία της με την απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να ολοκληρωθεί η συζήτηση σε ένα διήμερο και όχι τριήμερο όπως γινόταν παραδοσιακά.

Και ναι μεν ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι η συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης διαρκεί μέχρι τρεις μέρες αφήνοντας ανοιχτή την δυνατότητα να διαρκέσει και λιγότερο, ωστόσο ουδέποτε στο παρελθόν η Βουλή εξαντλούσε την τριήμερη προθεσμία καθώς η ψήφος εμπιστοσύνης αποτελεί κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία και ειδικά στην σε μια τόσο κομβική πολιτική συγκυρία όπως αυτή που διανύουμε. Έτσι με την έναρξη της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας διαφώνησε με το διήμερο λέγοντας ότι «ο Κανονισμός της Βουλής δεν είναι Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που θέτει ανώτατα όρια ταχύτητας» και διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση επιθυμεί να μην εξαντλήσει το τριήμερο που είναι και το ιστορικό προηγούμενο.

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Αν. Λοβέρδος τόνισε πως «ούτε μια φορά δεν έγινε συζήτηση επί πρότασης εμπιστοσύνης λιγότερο από τρεις μέρες» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «η σχέση σας με την δημοκρατική αρχή είναι από ασθενής έως ανύπαρκτη».

Αντιδρώντας ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης του είπε ότι η σχέση με την δημοκρατική αρχή «ορίζεται επακριβώς από τα όρια το γράμμα και το πνεύμα και την όλη εφαρμογή του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής».

Την διαφωνία του με το διήμερο εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αθ. Παφίλης διερωτώμενος ποιος είναι ο λόγος που δεν δέχεται η κυβέρνηση να εξαντληθεί το τριήμερο. «Φαστ τρακ σε όλα», είπε, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία αιτιολογία», ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γ. Αμυράς τόνισε ότι «θα πρέπει να εξαντληθεί το ανώτερο χρονικό όριο που προβλέπει ο Κανονισμός» και δήλωσε ότι «διαδικασίες ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε δεν δεχόμαστε». Ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έκανε πίσω και ζήτησε δι’ εγέρσεως τοποθέτηση της Ολομέλειας η οποία κατά πλειοψηφία ενέκρινε την διήμερη συζήτηση η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου 2019.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "tovima.gr" (εδώ)
 

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Σελήνη
22 ημερών
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».