Ειδήσεις

Τα 2 σχέδια της κυβέρνησης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Αφού πολλές φορές το είπαν και άλλες τόσες φορές το πήραν πίσω, στην κυβέρνηση δεν φαίνονται να έχουν καταλήξει ακόμη στο τι θα κάνουν με τις Πανελλήνιες, παίζοντας με την αγωνία μαθητών και γονιών. Και ενώ ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, μπορεί, στο πλαίσιο της παροχολογίας της Εκθεσης, να ανακοινώσει την κατάργηση των Πανελληνίων, τίποτα δεν φαίνεται να έχει κλειδώσει ακόμη. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», δύο σενάρια υπάρχουν στο τραπέζι. Το ένα περιλαμβάνει την κατάργηση των Πανελληνίων, όχι όμως και το άλλο. 
Συγκεκριμένα: 
Σχέδιο 1
Σε περίπτωση που υιοθετηθεί αυτό το σχέδιο, οι μαθητές θα «περνούν» μέσα από ένα εξεταστικό σύστημα δύο κατευθύνσεων.
Η μία κατεύθυνση θα αφορά τις ανθρωπιστικές σπουδές και η άλλες τις θετικές, ενώ τα μαθήματα προβλέπονται ευκολότερα, αλλά με πυκνότερη ύλη.
Οι εξετάσεις, λοιπόν, σε πανελλαδικό επίπεδο στην Γ Λυκείου θα περιλαμβάνουν μόνο δύο μαθήματα, την Έκθεση και τα Μαθηματικά, ενώ ο συνυπολογισμός τους με τον μέσο όρο των ενδοσχολικών εξετάσεων θα οδηγεί στην έκδοση Εθνικού Απολυτηρίου.
Ύστερα, ο κάθε μαθητής θα δίνει επιπλέον εξετάσεις σε τρία μαθήματα βαρύτητας για την εισαγωγή στο τμήμα ΑΕΙ-ΤΕΙ που επιθυμεί.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.22
Δύση: 18.03
Σελήνη
3 ημερών
1914
Ο Συνταγματάρχης Κοντούλης εκκενώνει την Ερσέκα και την παραδίδει στους Αλβανούς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Τα δίδυμα...

Ένα χρόνο τώρα μια ξανθιά ήταν παντρεμένη. όταν μια μέρα πλησιάζει τον καλό της και άρχισε να χοροπηδάει.
Ο καλός της χωρίς να ξέρει πως να αντιδράσει άρχισε να χοροπηδάει και αυτός μαζί της. «γιατί είμαστε ευτυχισμένοι;» την ερώτησε.
«Γλυκέ μου έχω θαυμάσια νέα, είμαι έγκυος και θα είναι δίδυμα» απάντησε αυτή «πως το συμπέρανες αυτό;» ρωτάει ο καλός της «ήταν εύκολο» είπε η ξανθιά «πήρα από το φαρμακείο δυο τεστ εγκυμοσύνης και, και τα δυο βγήκαν θετικά»