Θανάσης Πασσιάς: «Να δώσουμε ξανά ζωή στα χωριά του Δήμου Καρδίτσας»

alt«Ο επόμενος Δήμαρχος θα βρει “προίκα” από τη δουλειά που έκανε ο Φώτης Αλεξάκος»

«Ο Δήμος Καρδίτσας είναι όμορφος, και μπορεί να γίνει καλύτερος. Πρέπει να προσέξουμε τα χωριά μας. Ζωντανά χωριά, κοινωνικά και οικονομικά ισχυρά είναι δύναμη και για την πόλη. Να δουλέψουμε για να γυρίσει κόσμος στα χωριά και να τους δώσει ζωή. Ο Δήμος και η Περιφέρεια έχουν ρόλο σε αυτό.

Με βελτίωση οδοποιίας, άρδευση – ύδρευση, κίνητρα να μείνουν οι νέοι στα χωριά, καλύτερη απορρόφηση προγραμμάτων, υποδομές για να στηριχθούν οι νέες οικογένειες, συμβολή στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και στήριξη του αγροτουρισμού. Με άλλα λόγια, συνολικά βελτίωση της ποιότητας ζωής στα χωριά». Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας χθες στο «Ραδιο Παλμός» και τον Γιώργο Μπανάτσα ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Φώτη Αλεξάκο κ. Αθανάσιος Πασσιάς.
Ο κ. Πασσιάς, Λαρισαίος στην καταγωγή, ζει και δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Καρδίτσα, και όπως τόνισε η συνεισφορά του στο Δήμο Καρδίτσας, εφόσον εκλεγεί, θα είναι μια ανταπόδοση προς τους Καρδιτσιώτες που τον αγκάλιασαν και τον στήριξαν από την πρώτη στιγμή. «Είναι πολύ σημαντικό να μετράμε τις δυνάμεις μας και να μην αρκούμαστε στην άσκηση κριτικής μένοντας αμέτοχοι. Βασική, άλλωστε, αρχή της Δημοκρατίας είναι το εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Θέλω ο κόσμος, εφόσον εκλεγώ, να έχει απαιτήσεις από μένα, ανεξαιρέτως εάν με ψήφισε ή όχι», ανέφερε ο κ. Πασσιάς, διευκρινίζοντας ότι συμμετέχει στον συνδυασμό του νυν και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Φώτη Αλεξάκου γιατί ασπάζεται πολλές από τις ιδέες του και ανήκουν και οι δύο στον ίδιο πολιτικό χώρο.
Συνεχίζοντας ο κ. Πασσιάς εξήρε το έργο του κ. Αλεξάκου, σημειώνοντας  χαρακτηριστικά ότι «ο επόμενος Δήμαρχος θα βρει “προίκα” από τη δουλειά που έκανε ο Φώτης Αλεξάκος», αναφερόμενος στις μελέτες έργων και τα προγράμματα που έχει εξασφαλίσει για τα επόμενα χρόνια.
Τέλος αναφορικά με τη χρήση του ποδηλάτου, που σύμφωνα με τον κ. Πασσιά είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης, τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει πολεοδομική ανάπτυξη της Καρδίτσας και να επιτευχθεί σύνδεση με τα κοντινά χωριά του Δήμου, βοηθώντας έτσι στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου, στην περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλούν τα αυτοκίνητα, αλλά και στην υγεία, αφού το ποδήλατο αποτελεί πολύ καλή άσκηση.