Καιρός: Το φαινόμενο «Ψυχρή Λίμνη» που φέρνει καταιγίδες μέχρι του Αγίου Πνεύματος

altΗ «Ψυχρή Λίμνη» προκάλεσε ακόμη και ισχυρές χαλαζοπτώσεις, εκτός από τις ισχυρές καταιγίδες των τελευταίων ημερών

Μέχρι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το καιρικό φαινόμενο που ονομάζεται «Ψυχρή Λίμνη», σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα δίνει κακοκαίρια, έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει η επιστημονική ομάδα του meteo, η «Ψυχρή Λίμνη» είναι μια εκτεταμένη περιοχή χαμηλών πιέσεων με χαμηλές θερμοκρασίες, η οποία αν δεν υπάρχουν σημαντικές μεταβολές στην κυκλοφορία της ατμόσφαιρας, μπορεί να μείνει στάσιμη σε μια περιοχή για αρκετές ημέρες. Αυτό που προκαλεί το εν λόγω φαινόμενο στην περιοχή που εμφανίζεται είναι σημαντική απόκλιση της θερμοκρασίας από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας.

Έτσι, τις ιδιαίτερα θερμές ημέρες του δεύτερου δεκαημέρου του Μαΐου στην Ελλάδα ακολούθησε μια πολύ μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία καταγράφηκε από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Εντυπωσιακή υπήρξε η πτώση στον σταθμό των Τρικάλων, όπου η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη 27/5 ήταν 11,9 βαθμούς χαμηλότερη από την μέση τιμή της. Μάλιστα, η «Ψυχρή Λίμνη» προκάλεσε ακόμη και ισχυρές χαλαζοπτώσεις, εκτός από τις ισχυρές καταιγίδες των τελευταίων ημερών.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)