«ΌΧΙ» στην εγκατάσταση μεταναστών στη ΒΙΠΕ Γοργοβιτών

altΜετά την έκτακτη συνεδρίαση στα γραφεία της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας
Με μοναδικό θέμα την εγκατάσταση μεταναστών στη ΒΙΠΕ Καρδίτσας, Ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος  οι Δήμαρχοι Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, Παλαμά κ. Γεώργιος Σακελλαρίου,  Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Αριστείδης Ψαρρής σε κοινή δήλωση τους αναφέρουν τα εξής:

Αποτελεί  θεμελιώδη υποχρέωση μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και των συμπολιτών μας. Γι’ αυτό με τον πλέον ξεκάθαρο και απόλυτο τρόπο διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα όποια εν κρυπτώ σχέδια της πολιτείας.

Ζητούμε
Α.Να αποσυρθεί άμεσα η όποια πρόταση ή απόφαση για εγκατάσταση μεταναστών, σε οποιαδήποτε τύπου δομή στην Π.Ε. Καρδίτσας
Β. Δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία ενημέρωσης κάτι που εγείρει ερωτηματικά. Γι αυτό το λόγο ζητάμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας  κ. Παναγιωτόπουλο παρουσία των Βουλευτών του νομού προκειμένου να αρθεί η καταφανέστατη αδικία.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η Καρδίτσα έχει αποδείξει την ευαισθησία της απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων καθώς ήδη φιλοξενεί μέσω των προγραμμάτων της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ 450 άτομα αποτελώντας υπόδειγμα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

φωτο: karditsapress.gr