Διαγωνισμός του Δήμου Καρδίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Θα βραβεύσει επιχειρήσεις ή επαγγελματίες που έχουν υιοθετήσει στην καθημερινή τους λειτουργία “φιλικές” λύσεις κινητικότητας

Ο Δήμος Καρδίτσας θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 – 22 Σεπτεμβρίου 2019. Ο κύριος στόχος του καθιερωμένου ευρωπαϊκού θεσμού για φέτος είναι μέσα από τις δράσεις που θα υλοποιηθούν σε κάθε δήμο να αναδειχθούν τα οφέλη που μπορεί να έχει για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον το ασφαλές περπάτημα και η χρήση του ποδηλάτου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Καρδίτσας, -ο οποίος κατάφερε το 2018 να διακριθεί στο θεσμό με την ανάδειξη της Καρδίτσας μεταξύ των 3 καλύτερων πόλεων με πληθυσμό έως 50000 κατοίκους, όσον αφορά τις δράσεις που υλοποίησε και τα μέτρα που πήρε για τη βιώσιμη κινητικότητα - θα βραβεύσει επιχειρήσεις ή επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου και έχουν υιοθετήσει στην καθημερινή τους λειτουργία ή προβάλλουν-προωθούν τέτοιες λύσεις κινητικότητας (π.χ. χρήση ποδηλάτου για τις επαγγελματικές μετακινήσεις- μεταφορές τους , την εξυπηρέτηση των πελατών τους  κ.λ.π.)

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό παρακαλούνται να υποβάλουν μέχρι και την Παρασκευή 13/9/2018 σχετική αίτηση στο Πρωτόκολλο του Δήμου Καρδίτσας (Αρτεσιανού 1, 2ος όροφος) με μια σύντομη περιγραφή της δράσης – πρακτικής τους.
Η αξιολόγηση θα γίνει από την Ομάδα Εργασίας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα λήξης των εκδηλώσεων του Δήμου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.