Κώστας Αγοραστός: «Δοκιμαστήκαμε, πετύχαμε και συνεχίζουμε»

alt«Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας έγιναν και εξελίσσονται 503 έργα συνολικού προϋπολογισμού 615 εκατ. Ευρώ με επίκεντρο τον άνθρωπο που στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Με τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας η Καρδίτσα έχει αλλάξει εικόνα, και θα συνεχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας χθες στο «Ράδιο Παλμός» και τον Γιώργο Μπανάτσα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για τις δράσεις και τα έργα που υλοποιήθηκαν τα χρόνια της θητείας του και άλλαξαν προς το καλύτερο, όπως είπε, ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παράλληλα αναφέρθηκε στις καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες που υλοποιήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα την ευρωπαϊκή αναγνώριση και βράβευση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στους τομείς του περιβάλλοντος, της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φιγουράρει ήδη ανάμεσα στις καλύτερες περιφέρειες της Ευρώπης. Μάλιστα είναι μία από τις 20 περιφέρειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η μοναδική στην Ελλάδα που γνωμοδοτεί για τα ευρωπαϊκά προγράμματα», σημείωσε με νόημα.
«Δημιουργήσαμε όντως μια συμμαχία υπέρ των πολιτών και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν κατηγορήσαμε ποτέ τις άλλες παρατάξεις, αντιθέτως συνεργαστήκαμε με όλους για να μπορούμε να υλοποιούμε δράσεις για τους πολίτες. Διαμορφώσαμε ένα άλλο κλίμα στο περιφερειακό συμβούλιο και μια κοινωνία με συνεκτικό ιστό, συνέργεια και αλληλεγγύη», ανέφερε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του έτερου υποψηφίου Περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα για παραγκώνιση του αγροδιατροφικού τομέα, ο κ. Αγοραστός σημείωσε: «Για να έχεις αγροδιατροφικό τομέα χρειάζεσαι υποδομές. Αρδευτικά έργα, αγροτική οδοποιία, να δημιουργήσεις το κατάλληλο υπόβαθρο και να δώσεις κίνητρα στους νέους να στραφούν σε αυτή την κατεύθυνση και αυτόν τον τομέα. Έχουμε δεσμεύσει προγράμματα γι’ αυτό τον τομέα, πρέπει όμως να υλοποιηθούν πρώτα άλλες δράσεις με βάση της προτεραιότητες».
Τέλος αναφορικά με το αποτέλεσμα της Κυριακής ο κ. Αγοραστός δήλωσε αισιόδοξος, αφού, όπως είπε, τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο στις προεκλογικές συγκεντρώσεις είναι πολύ θετικά. «Ο κόσμος δείχνει αποδοχή, εμπιστοσύνη και αγάπη. Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να συνεχίσουμε το έργο και να δώσουμε πραγματική αξία στον πολίτη».