Ρούλα Νιάκα: Όλα ήταν προαποφασισμένα για το OPEN MALL

altΤι απάντησε στον Δήμαρχο Καρδίτσας η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

Του Γιώργου Μπανάτσα


«Αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα που προτείνει η δημοτική αρχή Καρδίτσας για τη δημιουργία ενός ανοικτού εμπορικού κέντρου ( OPEN MALL) επειδή όλα ήταν προαποφασισμένα». Αυτό τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 και στο Γιώργο Μπανάτσα η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ρούλα Νιάκα.

Η κ. Νιάκα υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν μπήκε σε ουσιαστικό διάλογο για το πρόγραμμα και απλά ζήτησε ο εμπορικός σύλλογος να υιοθετήσει την πρόταση της. «Εμείς, τόνισε η κ. Νιάκα, έχουμε την άποψη πως θα έπρεπε να ενταχθεί στο πρόγραμμα όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης. Εξάλλου οι δρόμοι που τώρα εντάσσονται, δηλαδή η Βάλβη, στην ουσία έχει μικρή εμπορικότητα. Υπάρχουν δρόμοι με πολύ υψηλότερη εμπορικότητα. Δεν είμαστε αντίθετοι για ότι γίνεται στην κατεύθυνση αναβάθμισης της πόλης αλλά από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί από τη στιγμή που μας ζητείται να είμαστε εταίροι σε μια προσπάθεια, να μην λαμβάνεται υπ όψη η άποψη και η θέληση μας. Σε ότι αφορά τα περι ΚΚΕ θεωρώ ότι ο Δήμαρχος κακώς έκανε την αναφορά αφού εμείς στη θέση που βρισκόμαστε δεν λειτουργούμε κομματικά αλλά υπερ των συμφερόντων των εμπόρων» τόνισε η κ. Νιάκα.

Η παρέμβαση του Δημάρχου

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Δήμαρχος κ. Αλεξάκος ο οποίος είπε πως αν η πρόταση αφορούσε όλο το κέντρο τότε κινδύνευε να απορριφθεί καθώς οι προτάσεις είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους. Επίσης εξήγησε πως αν μια πρόταση δεν πληροί τους βασικούς όρους τότε απορρίπτεται. «Τα κριτήρια του συγκεκριμένου προγράμματος πληρούσε η περιοχή που προτείνεται να ενταχθεί. Εξάλλου «τρέχουμε» και άλλα προγράμματα για την ανάπλαση του κέντρου»  υπογράμμισε. Ακόμη είπε ότι οι αναφορές του στο  ΚΚΕ δεν εμπεριείχαν κάποια προσβλητική αναφορά ούτε για το κόμμα ούτε για κανέναν άλλον.  «Ήθελα να υπογραμμίσω ότι πάγια θέση του ΚΚΕ είναι η εναντίωσή του στην Ε.Ε. και σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από εκεί. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να θίξω κανέναν» κατέληξε.