Ομοφωνία για τις σχολές και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ (video)

altΣτον απόηχο του συλλαλητηρίου της Παρασκευής για το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε ομόφωνα συμπεράσματα κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, μετά  από σχετική πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκου.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κυριών Χ. Κατσιαβριά – Σιωροπούλου και Π. Βράντζα, εκπροσώπου του Βουλευτή κ. Τσιάρα, του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων κκ. Αλεξάκου, Κωτσού, Σκάρλου και Σακελλαρίου.

Μετά από δύο ώρες διαλογικής συζήτησης η σύσκεψη κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα:
1ο Το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας θα πρέπει να παραμείνει στην Καρδίτσα με  τη σημερινή ενιαία μορφή του.
2ο Τα τμήματα Δασοπονίας και Ξύλου και Επίπλου τα οποία συγχωνεύονται, πρέπει να ανωτατοποιηθούν, να αποκτήσουν πρόγραμμα σπουδών στο οποίο θα συμφωνήσει η ακαδημαϊκή κοινότητα των δυο τμημάτων και να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα.
3ο Να οριστικοποιηθεί η πρόταση του υπουργείου παιδείας για την ίδρυση σχολής Δημόσιας Υγείας στην Καρδίτσα.
4ο Να ιδρυθεί έδρα σχολής στην Καρδίτσα με πιθανό τίτλο Τεχνολογίας Αγροδιατροφής, με την ένταξη σε αυτή των τμημάτων Κτηνιατρικής, Διατροφής και Διαιτολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας.   

Ακόμη αποφασίστηκε να επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό παιδείας με στόχο να του εξηγηθούν οι αποφάσεις της Καρδίτσας.

Στα βίντεο που ακολουθούν αναλυτικά οι τοποθετήσεις:

video 1 εδώ

video 2 εδώ

video 3 εδώ

video 4 εδώ

video 5 εδώ