Κων/νος Αθανασίου: Κινδυνεύει να κλείσει οριστικά η παιδιατρική κλινική

Αναρωτήθηκε που είναι η διοίκηση του ιδρύματος, η 5η ΥΠΕ και το υπουργείο υγείας και γιατί δεν παίρνουν θέση για το θέμα

Του Γιώργου Μπανάτσα  

Τον κίνδυνο να κλείσει οριστικά, και όχι να αναστείλει για δυο τρεις ημέρες τη λειτουργία της, η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Καρδίτσας επισημαίνει ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών κ. Κων/νος Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου μιλώντας το πρωί στο Ράδιο Παλμός και στο Γιώργο Μπανάτσα εξήγησε πως μετά το περιστατικό με τους Ρομά που κατέστρεψαν την κλινική και βιαιοπράγησαν εναντίον γιατρών είναι πολύ πιθανό οι δύο επικουρικοί γιατροί οι  συμβάσεις  των οποίων έληγαν τις επόμενες εβδομάδες, να υποβάλουν τη Δευτέρα την παραίτηση τους. Επίσης μια γιατρός θα  ζητήσει απόσπαση για έξι μήνες. Αυτό σημαίνει, είπε ο κ. Αθανασίου, ότι η κ. Μπάρκα η διευθύντρια της κλινικής, δεν θα έχει τη δυνατότητα να την κρατήσει ανοικτή. Ο κ. Αθανασίου είπε ότι σαφώς όλοι λυπούνται για το γεγονός ότι ένα βρέφος έχασε τη ζωή του όμως δεν υπάρχει ευθύνη των γιατρών σε κανένα επίπεδο. Ακόμη μίλησε για την ανάγκη να υπάρξουν αυξημένα μέτρα φρούρησης του ιδρύματος καθώς η κάλυψη από τα άτομα της ασφάλειας είναι ελλιπής εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού. Τέλος αναρωτήθηκε που είναι η διοίκηση του ιδρύματος και γιατί δεν έχει πάρει θέση για το περιστατικό, όπως και γιατί δεν πήρε θέση για αυτό το σοβαρότατο περιστατικό ούτε η 5η ΥΠΕ, ούτε και το υπουργείο υγείας. Ακόμη κάλεσε αστυνομία και δικαιοσύνη να πράξουν το καθήκον τους και να συλλάβουν τους ενόχους ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να κυριαρχήσει το αίσθημα της ασφάλειας.